Combaterea gândacilor de Colorado de pe cartofi – 3 remedii populare și eficiente!

Gândacul de Colorado adoră frunzele de cartofi și de vinete. Din an în an, după formarea completă a plantei, gândacii se așază pe tufe și încep să le mănânce frunzele în mod activ. De asemenea, ei își depun ouăle pe partea interioară a frunzelor, din care se nasc larvele. Acestea sunt cele mai vorace. Pot mânca o tufă de cartofi cât ai zice „pește”.

Lupta împotriva gândacilor și a larvelor este foarte dificilă, deoarece aceștia revin mereu. Nici măcar substanțele chimice nu ajută întotdeauna. Dar există metode populare destul de eficiente care vă pot ajuta să alungați dăunătorii și să scăpați de larve. În acest articol vă vom prezenta 3 astfel de metode.

Metoda nr. 1:

Prima metodă constă în folosirea prafului de muștar și a oțetului. Pentru a pregăti soluția, luați 50 g de praf de muștar și 100 ml de oțet de 9%, amestecați ambele ingrediente în 10 l de apă. Apoi strecurați soluția și aplicați-o cu un pulverizator sau, dacă nu o strecurați, folosiți o mătură. Stropiți bine toate tufele de cartofi cu această soluție.

Metoda nr. 2:

Puteți semăna muștar sau in între rândurile de cartofi. Muștarul și inul vor alunga gândacii și este mai puțin probabil ca aceștia să aterizeze pe plante. De asemenea, puteți semăna calendula lângă cartofi, nici pe ea nu o suportă.

Metoda nr. 3:

Metoda nr. 3 constă în folosirea unei infuzii de pelin și de rostopască. Într-o găleată de 10 l puneți un mănunchi de pelin și aproximativ aceeași cantitate de rostopască. Umpleți jumătate din găleată cu apă caldă și lăsați-o la infuzat timp de 24 ore. După aceea, scurgeți soluția și adăugați la ea 50 g de săpun de rufe. Radeți săpunul printr-o răzătoare și dizolvați-l separat în apă caldă, apoi adăugați-l la infuzia de pelin și rostopască. Pulverizați bine soluția rezultată pe toate culturile.

Spor la grădinărit!

New