Combinați o bucată de pânză veche cu puțin lipici, ca să creați un obiect incredibil!

Cel mai frecvent materialele textile par ceva moale, care adoptă forma altor obiecte. Această proprietate a țesăturilor poate fi utilizată pentru crearea ghivecelor cu forme interesante — pentru flori vii sau artificiale. Lipiciul va oferi construcției rigiditatea necesară.

AVEȚI NEVOIE DE:

-o țesătură groasă;

-lipici tip Aracet;

-orice recipient pentru modelarea formei ghiveciului;

-pensulă, vopsele, lac acrilic;

-ață groasă;

-ziare, o pungă de plastic;

-un bol.

MOD DE LUCRU:

1.Alegeți o sticlă sau un borcan cu forma necesară. Măsurați bucata necesară de pânză, astfel încât să fie suficientă pentru acoperirea lui. Decupați un cerc din pânză și îndoiți-i marginile.

2.Diluați lipiciul cu o cantitate mică de apă. Astfel el se va îmbiba mai bine în pânză. Trebuie să evitați consistența lui prea lichidă: altfel ghiveciul nu-și va menține forma.

3.Înmuiați în totalitate țesătura în soluția de lipici, după care stoarceți-o. Repetați această procedură de câteva ori.

4.După ce veți înmuia pânza pentru ultima dată, întindeți-o pe suprafața de lucru. Partea de dinăuntru trebuie să fie orientată în jos.

5.Înfășurați forma pentru ghiveci cu folie de plastic sau „îmbrăcați” o pungă pe ea. Astfel va fi mai simplu să o îndepărtați din ghiveciul uscat. Dacă nu aveți o sticlă rotunjită, înfășurați orice vas cu ziare vechi. Oferiți hârtiei forma necesară, fixând rezultatul final cu scoci.

6.„Îmbrăcați” țesătura pe formă. Fixați viitorul „gât” al ghiveciului cu sfoară. La această etapă puteți să modelați cutele. Lăsați ghiveciul să se usuce complet. Dacă nu doriți să așteptați îndelung, puteți să-l puneți lângă calorifer sau să-l uscați cu uscătorul de păr.

7.Amestecați vopseaua acrilică cu lipici Aracet. Aplicați un strat pe ghiveci: el va deveni mai dur. La această etapă ar fi mai bine să îndepărtați sticla din ghiveci.

8.Așteptați până când vopseaua se va usca și scoateți forma. Îndepărtați sfoara, dacă nu doriți ca ea să rămână pe obiectul finalizat.

9.Vopsiți toată suprafața ghiveciului cu culoarea aleasă, pătrunzând în toate cutele. Dacă veți folosi ghiveciul pentru plantare, realizați-i orificiile de drenaj. Dacă îl veți folosi în calitate de obiect decorativ, umpleți-l cu gips.

10.Acoperiți obiectul rezultat cu lac. Puteți să aplicați vopsea aurie pe marginile lui.

Ghivecele pot avea forme diferite: alegeți-o după propriul dumneavoastră gust. Lipiciul poate fi înlocuit cu cement sau alți fixatori.

Spor la treabă!