4 metode de congelare a roșiilor pentru iarnă!

Vă propunem 4 metode de congelare a roșiilor pentru iarnă. Roșiile le veți putea folosi pentru pizza, prepararea tartinelor, budincilor, sosurilor și altor tipuri de mâncăruri! Nu implică mare efort! Iată cum trebuie să procedați!

INGREDIENTE:

-roșii.

MOD DE PREPARARE:

Metoda 1. Luati o tavă sau un tocător și înfășurați cu folie alimentară. Tăiați roșiile mari în rondele cu grosimea de 3-4 mm. Așezați-le pe tavă una lângă alta.

Acoperiți rondelele cu folie și așezați următorul strat de roșii. Dați la congelator până se întăresc.

Metoda 2. Tăiați roșiile în cubulețe mici, înlăturând coaja prin opărire. Dacă roșiile au coajă subțire, atunci ea poate fi păstrată. Transferați într-un bol.

Tăiați ardeii grași în fideluță subțire, iar pătrunjelul îl tocați fin.

Transferați legumele tocate peste roșii și amestecați bine cu lingura. Pentru a nu uita dacă ați adăugat sare sau nu la congelare, e recomandabil să nu sărați amestecul. Transferați în recipiente de plastic și dați la congelator pentru câteva ore.

Metoda 3. Treceți roșiile suculente prin storcătorul de roșii. Dacă nu aveți la îndemână storcător, puteți trece roșille mai întâi prin mașina de tocat, apoi prin sită (pentru a înlătura semințele).

Transferați sucul rezultat în pahare de unica folosință. Acoperiți cu o bucată de peliculă prinsă cu elastic și dați la congelator pentru câteva ore.

Metooda 4. Așezați roșiile mici și de diferite culori în recipiente de plastic și turnați suc de roșii peste ele. Dați la congelator.

Peste câteva ore la congelator roșiile pot fi transferate în pungi de plastic și păstrate mai compact.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New