Conserv vinete cu gust de frigărui după rețeta unei prietene! Iarna le consumăm în loc de carne alături de multe feluri de bucate!

O rețetă foarte reușită de vinete cu gust de frigărui, care pot fi pregătite și consumate la moment, sau conservate pentru iarnă. Acestea ies aromate, suculente, moi și foarte delicioase. Pe timp de iarnă, vor fi savurate cu multă poftă de către toți membrii familiei! Vă recomandăm să conservați și dvs. câteva borcane!

INGREDIENTE:

– 2 kg de vinete;

– ulei vegetal de floarea-soarelui (pentru prjit);

– 2 cepe;

– 2 căpățâni de usturoi;

– condiment pentru frigărui (după gust);

Pentru marinadă:

– 150 ml de apă;

– 80 ml de oțet de 9%;

– 2 linguri de zahăr;

– 1,5 lingurițe de sare grunjoasă.

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați toate vinetele de coajă și tăiați-le în bucăți mari. Noi le-am tăiat în 4 bucăți. După aceasta, încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal și prăjiți-le până când se vor rumeni puțin pe toate părțile. Scoateți-le pe un platou și lăsați-le să se răcească.

2. Pregătiți marinada: turnați apa într-o crăticioară. Adăugați sarea, zahărul și oțetul. Puneți vasul pe foc și aduceți conținutul în punctul de fierbere. După aceasta, scoateți crăticioara de pe plită și lăsați marinada să se răcească.

3. Luați un bol adânc și adăugați un strat de vinete la baza lui. Presărați stratul cu ceapă tăiată în formă de jumătăți de rondele, usturoi tocat mărunt și condiment pentru frigărui după gust. Continuați să stratificați astfel toate vinetele.

4. Turnați marinada răcită peste ele. După aceasta, așezați o farfurie cu o greutate peste vinete și dați-le la frigidere pentru 12 ore să se marineze bine.

5. Vinetele sunt gata. Pot fi consumate chiar și acum.

6. Însă vă recomandăm să le conservați pentru iarnă. Atunci o să vă prindă bine mai bine.

7. Compactați-le în borcane sterilizate și turnați marinada rămasă deasupra. Acoperiți borcanele cu capace, fără să le închideți ermetic.

8. Puneți-le într-o cratiță tapetată cu un prosop de bucătărie și cu apă caldă și sterilizați-le timp de 15 minute din momentul clocotirii. După aceasta, înfiletați-le cu capace, întoarceți-le cu susul în jos și lăsați-le să se răcească complet sub un prosop călduros. Apoi depozitați-le în cămară. Savurați iarna vinetele obținute cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New