Conservă din carne de vită cu orez. Poate fi păstrată timp de un an în cămară și este foarte delicioasă!

Această conservă este pe cât de interesantă, pe atât de gustoasă. Se păstrează de minune în cămară și poate fi servită în zilele când nu reușiți să pregătiți ceva de mâncare sau pur și simplu când doriți să vă duceți la casa de vacanță, la pescuit sau pe deal, la lucru. Rețeta nu presupune sterilizarea borcanelor și poate fi pregătită destul de simplu și ușor. Rămâne să o încercați și dvs. și să vă asigurați de acest lucru.

INGREDIENTE:

– 1,3 kg de carne de vită (cu grăsime);

– 1 ceapă;

– 1 morcov;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– boia de ardei dulce (după gust);

– 800 g de orez;

– jumătate de linguriță de oțet de 70% (pentru fiecare borcan);

– apă clocotită.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți carnea: aceasta trebuie să conțină și grăsime. Deci, separați grăsimea de carne și tăiați-o în formă de cubulețe. După aceasta, tăiați și carnea, doar că un pic mai mășcat. Amplasați-le în recipiente diferite.

2. Pregătiți legumele: decojiți ceapa și morcovul și tăiați-le în formă de cubulețe.

3. Transferați grăsimea de vită într-o tigaie încinsă și prăjiți-o până când se va transforma în jumări. Apoi adăugați carnea și amestecați-o. Lăsați-o câteva minute să se prăjească și adăugați ceapa și morcovul. Asezonați ingredientele cu sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce (după gust). Amestecați, mai gătiți carnea cu legumele timp de 2 minute și scoateți tigaia de pe foc.

4. Spălați orezul în câteva ape. De asemenea, pregătiți borcanele (noi avem de 1 l). Acestea trebuie să fie curate și uscate.

5. Luați câte un borcan, adăugați la baza acestuia câte 3 linguri de orez spălat, apoi așezați 3-4 linguri de carne prăjită cu legume. Răspândiți-o uniform peste orez. Continuați să stratificați carnea și orezul, până când borcanul va fi aproape plin. Trebuie neapărat să lăsați spațiu de rezervă, pentru că orezul își va mări volumul în timpul fierberii. Umpleți astfel toate borcanele (noi am obținut trei).

6. După aceasta, umpleți borcanele cu apă clocotită și adăugați oțetul. Acoperiți-le cu capace și închideți-le etanș.

7. Așterneți un prosop de bucătărie la baza unei cratițe încăpătoare. Așezați borcanele în ea și turnați apă fierbinte, astfel încât să le acopere complet. Transferați cratița pe foc și aduceți apa în punctul de fierbere. Din moment ce va da în clocot, mai fierbeți borcanele timp de 4 ore, la foc mediu.

8. Scoateți cratița de pe foc și lăsați borcanele în ea, până când se vor răci complet. După aceasta, scoateți-le din apă și ștergeți-le cu un prosop.

9. Mâncarea conservată este gata. Aceasta poate fi păstrată timp de un an în cămară, la temperatura maximă de 10°C.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New