Conservă gustoasă de roșii tăiate felii sau jumătăți (pentru iarnă)!

Conservă de roșii felii cu ceapă. Vă prezentăm rețeta de roșii tăiate felii sau jumătăți conservate cu ceapă.  Obțineți niște felii apetisante și gustoase. Iarnă se mănâncă tot, și roșiile, și marinada, și ceapa.

INGREDIENTE (pentru 1 borcan de 500 ml):

-300 gr de roșii;

-1 ceapă medie;

-1 cățel de usturoi;

-1 floare medie de mărar;

-1-2 frunze de vișin- opțional;

-1-2 frunze de coacăz – opțional;

-1 foaie de dafin;

-3-4 boabe de piper negru;

-1-2 boabe de ienibahar.

Pentru marinadă (pentru 4 borcane de 500 ml):

-1l de apă;

-1 lingură rasă de sare grunjoasă fără aditivi;

-3 linguri cu vârf de zahăr;

-50 ml de oțet 9%.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți toate legumele. Spălați și uscați roșiile, apoi le tăiați felii sau jumătăți, în dependență de mărimea roșiilor. Vă recomandăm să folosiți roșii cărnoase. Dacă gasiți deteriorări, îndepărtați-le, de altfel conservația nu se va păstra.

2.Curățați ceapa și usturoiul de coajă. Tăiați ceapa rondele cu grosimea de 5 mm și separați inelele.

3.Spălați și uscați verdeața. Dacă nu aveți frunze de vișin și coacăz, roșiile sunt gustoase și fără ele, iar în loc de flori de mărar puteți folosi semințe de mărar.

4.Spălați și sterilizați preventiv borcanele și capacele.

5.Așezați inele de ceapă la baza borcanelor, adăugați frunze de vișin, floare de mărar, câte 1 cățel de usturoi tăiat sferturi, frunze de coacăz, foaie de dafin spălată, boabe de ienibahar și de piper negru. Adăugați orice condimente vă plac sau le aveți la îndemână: semințe de muștar, rondele de morcov sau 1 rondea de ardei chili.

6.Adăugați un strat de roșii, cu tăietura în jos, apoi un strat de ceapă și încă unul de roșii.

7.Pregătiți marinada. Turnați apa în cratiță, adăugați sare și zahăr. Aduceți amestecul până la punctul de fierbere, sarea și zahărul trebuie să fie complet dizolvate, opriți flacăra și turnați oțetul.

8.Umpleți borcanele cu marinadă fierbinte, le acoperiți cu capace și le așezați într-o cratiță potrivită, la baza căreia așezați un prosop sau o pânză. Astfel borcanele nu se ating de baza cratiței și nu se crapă. Turnați apă fierbinte sau foarte caldă (pentru ca borcanele să nu crape din cauza diferenței de temperatură) până sub umerii borcanelor. Puneți cratița la foc și, dacă doriți să înceapă mai repede să fiarbă, acoperiți-o cu capac. Faceți focul mai mic și sterilizați borcanele de 500 ml timp de 7-8 minute, cele de 1l – 15 minute.

9.Scoateți borcanele, le închideți etanș, le întoarceți cu susul în jos, verificați dacă nu curg, le acoperiți cu un prosop și le lăsați să se răcească la temperatura camerei.

Conservația este foarte comodă: doar deschideți borcanul și serviți salata cu cartofi – delicios!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!