Conservarea frunzelor de varză pentru sarmale!

O rețetă simplă, care vă va ajuta să conservați frunzele de varză, atunci când nu aveți loc să păstrați căpățânile întregi. Merită să o încercați!

INGREDIENTE:

Pentru un borcan de 3 litri:

-varză albă (căpățâni dure, cu frunzele tari);

-o foaie de dafin;

-2 boabe de ienibahar;

-5 boabe de piper negru.

Pentru marinadă (la un borcan de 3 litri):

-1.5 litri de apă;

-1.5 linguri de sare grunjoasă, neiodată.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați varza de frunzele superficiale și îndepărtați-i cotorul. Puneți-o în cuptorul cu microunde și încălziți-o pe parcursul a 15 minute. Lăsați-o puțin să se răcească, după care separați-i frunzele.

Bineînțeles, puteți să opăriți frunzele în apă clocotită (sau să folosiți altă metodă de prelucrare termică a frunzelor de varză pentru sarmale).

2.Îndepărtați nervurile groase din mijlocul frunzelor, având grijă să nu le deteriorați integritatea.

3.Suprapuneți câte 5 frunze de varză și rulați-le sub formă de rulou.

4.Așezați compact rulourile obținute într-un borcan sterilizat, în care ați pus în prealabil foaia de dafin, boabele de piper negru și ienibahar.

5.Pregătiți saramura: adăugați sarea în apa turnată într-o cratiță. Amestecați și aduceți soluția salină până la punctul de fierbere.

6.Turnați treptat saramura fierbinte în borcan, astfel încât ea să acopere complet toate frunzele de varză (trebuie să iasă toate bulele de aer din borcan).

7.Acoperiți borcanul cu un capac de plastic.

8.După ce conserva obținută se va răci, puneți-o într-un loc întunecos și răcoros.

9.În timpul iernii scoateți frunzele din saramură, spălați-le sub jetul de apă rece și pregătiți sarmalele din ele. Dacă sunt prea mari, tăiați-le în jumătăți.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!