Conservarea merelor fără zahăr și borcane!

Atunci când aveți multe mere, încercați să le conservați cât mai simplu, fără zahăr și fără să pierdeți timpul cu borcanele. Iar noi venim în ajutor cu câteva metode rapide.

Congelarea fructelor

1.Spălați merele, îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-le direct în pungi de plastic sau pentru congelare. Important este să dați imediat fiecare porție la congelator, pentru ca fructele să nu devină întunecate la culoare.

2.Congelați porții diferite, pentru checuri – mai mici, iar pentru compot – mai mari. Iarna, le scoateți și le adăugați imediat în cratița cu apă sau în aluat, fără decongelare preventivă.

Congelarea sucului

1.Spălați merele, le treceți prin storcătorul de fructe, transferați sucul într-un vas încăpător și îl lăsați pentru 30 de minute, cât să se ridice spuma. Datorită stratului gros de spumă, sucul nu intră în contact cu aerul, deci nu se oxidează.

2.Apoi îndepărtați spuma. Ea devine densă și procesul devine mult mai simplu.

3.Turnați sucul direct în pungi, folosind un polonic mic, dar nu metalică, iar pungile le așezați într-o farfurie adâncă, ca să vă fie mai comod. Faceți acest lucru cât mai rapid, pentru ca sucul să nu reușească să se oxideze.

4.Legați pungile și dați-le la congelator.

5.Iarna, țineți o pungă cu suc timp de câteva secunde sub jet de apă caldă, tăiați nodul și îndepărtați punga.

6.Sucul este foarte concentrat, din acest motiv, e nevoie să puneți sucul într-o cantitate necesară de apă fierbinte, adăugați zahăr și băutura de mere e gata.

Sfat. Resturile de mere și spuma le puteți adăuga în compost și neapărat le acoperiți cu un strat subțire de pământ. Obțineți un minunat îngrășământ organic.

Deshidratarea merelor

1.Spălați merele, îndepărtați semințele, tăiați-le felii și așezați-le pe tăvile deshidratorului într-un singur strat.

2.Dacă uscați merele pentru compot, atunci le puteți folosi împreună cu sâmburi.

3.Merele uscate se păstrează în recipiente închise ermetic.

4.Dezavantajul acestei metode este consumul de energie electrică, luând în calcul că uscătorul de fructe lucrează timp de câteva ore.

Cu siguranță, aveți și dumneavoastră propriile metode secrete de conservare a merelor. Nu uitați să le împărtășiți cu noi în comentarii!

Mult spor!