Conservarea roșiilor pentru iarnă! 2 metode simple, fără oțet și sterilizare!

Vă prezentăm o metodă eficientă de conservare a roșiilor rămase în grădină, pe care nu mai aveți unde să le folosiți. Datorită ei, iarna veți putea conferi bucatelor dvs. un gust și o aromă deosebită, fără să aveți nevoie de pastă de tomate. Noi obișnuim să adăugăm sosul dat în felurile principale de mâncare sau să-l ungem pe pizza. Este foarte practic, dar și gustos.

INGREDIENTE:

– roșii;

– sare grunjoasă.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine roșiile și treceți-le prin mașina de tocat carnea. De asemenea, le puteți pasa cu ajutorul unui robot de bucătărie.

2. Pentru prima metodă de depozitare, distribuiți pasta de roșii în pungi de plastic, adăugând cât știți că veți avea nevoie pentru pregătirea unui fel de mâncare. Legați-le bine și dați-le la congelator.

3. Când se vor congela, le puteți pune pe toate într-o pungă mai mare.

4. Iar pasta rămasă de roșii turnați-o într-o cratiță și asezonați-o cu sare grunjoasă după gust. Puneți-o pe foc și fierbeți-o timp de 2-3 minute din momentul clocotirii. După aceasta, turnați-o în borcane curate și uscate și închideți-le ermetic cu capace.

5. Întoarceți-le cu susul în jos și lăsați-le să se răcească complet sub un prosop călduros. Aceste borcane se păstrează de minune și la temperatura camerei, dar le puteți depozita și în cămară. Savurați sosul obținut de roșii cu multă plăcere în bucatele dvs. preferate!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New