Conservați borcanele cu dovlecei atent, dar ermetic! Veți avea ce crănțăni la iarnă!

Ceea ce ține de conserve totul este individual. Fiecare gospodină are propriile trucuri și rețete unice, pe care le cunoaște doar ea. Astăzi, vă povestim cum să pregătiți salata de dovlecei pentru iarnă în mai puțin de 1 oră. Cantitatea de ingrediente este indicată pentru 4 borcane de 0,5l.

Multe gospodine dublează cu încredere cantitățile: atât de gustos sună această rețetă simplă. Și nu e de mirare! Fiecare bucățică crocantă este într-atât de gustoasă, încât e greu să te oprești din mâncat! Apropo, dacă nu aveți răbdare să degustați dovleceii, îi puteți mânca reci după ce e gata salata. Salată de dovlecei pentru iarnă.

INGREDIENTE:

– 1,5 kg de dovlecei;

– 200 gr de morcov;

– 1 ceapă;

– 200 gr de ardei gras;

– 50 gr de usturoi;

– 2 linguri de zahăr;

– 1 lingură de sare;

– 80 ml de ulei;

– 50 ml de oțet;

– 260 ml de ketchup;

– 1 pahar de apă;

– 2 linguri de pastă de tomate.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru această rețetă, cei mai potriviți sunt dovleceii fragezi. Îi spălați, tăiați capetele și îi tăiați rondele cu grosimea de 0,5 cm.

2. Curățați ceapa de coajă și o tăiați jumătăți de rondele.

3. Treceți morcovul curățat prin răzătoarea mare. Cel mai comod este să utilizați răzătoarea pentru morcov în stil coreean, pentru ca leguma să rămână crocantă.

4. Tăiați ardeiul pai gros și amestecați toate legumele într-o cratiță încăpătoare. Adăugați zahăr, sare și ulei.

5. Amestecați pasta de tomate cu apă și cu ketchup. Turnați compoziția în vasul cu legume și le amestecați foarte bine.

6. Aduceți salata până la punctul de fierbere și o înăbușiți sub capac timp de 30 de minute. După care, adăugați usturoi dat prin presă și oțet, amestecați. Nu uitați să amestecați periodic legumele, să nu se lipească de fund.

7. Repartizați salata în borcanele sterilizate, le închideți ermetic cu capace cu filet, le acoperiți cu o plapumă călduroasă și le lăsați să se răcească complet. Dați conserva la păstrare într-un loc răcoros.

Este foarte dificil să uitați și să lăsați acești dovleceii crocanți în sos de tomate până vin frigurile. Deci, vă recomandăm insistent să-i gustați și să reveniți cu un comentariu. Sperăm, că sezonul conservelor nu va trece fără folos și vom reuși să pregătim tot ce ne-am planificat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!