Conserve de carne de pui în suc propriu – o metodă simplă și rapidă de depozitare a cărnii pentru un timp îndelungat!

Aceasta este o soluție bună de depozitare a cărnii pentru iarnă, care necesită ingrediente simple și foarte puțin timp de pregătire (neluând în considerație timpul de fierbere). O rețetă ușoară, care, cu siguranță, va capta atenția fiecărei gospodine.

INGREDIENTE:

– 4 kg de carne de pui;

– 4 linguri de sare;

– piper negru măcinat (după gust);

– boia de ardei dulce;

– 4 linguri de oțet (4%);

– 4 cepe;

– 1 legătură de pătrunjel.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți carnea: spălați-o sub un jet de apă rece și uscați-o cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

2. Transferați-o într-un vas încăpător și asezonați-o cu sare. Noi vom adăuga câte o linguriță de sare pentru fiecare kilogram de carne. De asemenea, condimentați-o cu piper negru măcinat (după gust) și boia de ardei dulce. Turnați oțetul și masați-o bine cu mâinile.

3. Decojiți cepele și tăiați-le în formă de rondele. Apoi tăiați și pătrunjelul mășcat. Puneți ingredientele într-un bol. Adăugați o linguriță de sare și amestecați-le cu mâinile.

4. Luați câte un borcan curat și uscat de 1 l, puneți câteva rondele de ceapă și frunze de pătrunjel la baza acestuia, apoi așezați carnea compact, alternând-o cu încă un strat de ceapă și pătrunjel.

5. Umpleți bine borcanele și acoperiți-le cu capace, strângându-le ermetic.

6. Tapetați baza unei cratițe cu un prosop de bucătărie, așezați borcanele în ea, apoi turnați apă rece, astfel încât să le acoperiți complet.

7. Puneți cratița pe foc și aduceți apa în punctul de fierbere. Din momentul ce va da în primul clocot, mai gătiți carnea la foc mic timp de 5-6 ore.

8. Scoateți cratița de pe foc și lăsați borcanele în ea până când se vor răci complet.

9. Acum, le puteți scoate din apă și depozita în cămară până când veți dori să consumați carnea în calitate de garnitură pentru bucatele dvs. preferate.

Carnea pregătită în borcane cu capacul acoperit va lăsa propriul suc, care, după ce se va răci complet, va deveni gelatinos. Aceasta iese foarte fragedă, aromată și gustoasă! Merită s-o încercați!

*Temperatura optimă de depozitare este de 10°C iar termenul de valabilitate este de 1 an.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New