Conserve de pește în condiții casnice – mult mai gustoase decât cele din comerț!

Peștele conservat, pregătit după această rețetă, iese absolut delicios, fraged, fără să simțiți nici un osișor. Acestea pot fi deschise în orice moment și savurate alături de bucatele dvs. preferate. Procesul de lucru durează mult timp, însă rezultatul obținut merită aceste ore de pregătire.

INGREDIENTE:

– 2 kg de pește (crap);

– 1,5 linguri de sare;

– 8 boabe de piper negru (câte 2 la fiecare borcan);

– 4 boabe de ienibahar (câte 1 la fiecare borcan);

– 4 frunze de dafin (câte 1 la fiecare borcan);

– 12 linguri de ulei vegetal (câte 3 la fiecare borcan).

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați capetele peștilor și eviscerați-i, îndepărtându-le și pelicula neagră. Spălați-i bine, tăiați-le cozile și înotătoarele, apoi uscați-i cu ajutorul prosoapelor de hârtie și porționați-i. Puneți peștele într-un bol adânc și masați-l bine cu sare.

2. Spălați și sterilizați bine borcanele de 500 ml. De asemenea, acestea trebuie să fie uscate. Adăugați la baza lor câte 1 frunză de dafin, 2 boabe de piper negru și câte 1 de ienibahar.

3. Umpleți borcanele cu bucățelele de pește, străduindu-vă să lăsați cât mai puțin spațiu între ele. Din 2 kg de carp, noi am obținut 4 borcane pline de 500 ml.

4. În continuare, turnați uleiul vegetal și închideți borcanele etanș cu capace. Vă recomandăm să distribuiți uleiul uniform în borcane, ajutându-vă de o lingură. De asemenea, noi am fixat capacele cu o clemă specială, pentru conservele de pește și carne. Le-am pus pentru a ne asigura că capacele nu vor exploda.

5. Amplasați borcanele într-o cratiță tapetată cu un ștergar de bucătărie la bază. Turnați apă rece, încât să ajungă la capace, puneți cratița pe foc și aduceți apa în punctul de fierbere. De îndată ce a dat în primul clocot, lăsați-o să fiarbă încă 9 ore la foc mic, cu capacul acoperit. Pe măsură ce se va evapora, să mai turnați apă clocotită în cratiță, astfel încât volumul să fie mereu la nivelul capacelor.

6. Scoateți cratița de pe foc și lăsați borcanele în ea, până când se vor răci complet.

7. Depozitați conservele în cămară sau frigider. Termenul de valabilitate al acestora este de 12 luni.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New