Cornulețe fragede pe gustul fiecăruia!

Astăzi dorim să vă împărtășim rețeta unei prăjituri foarte aspectuoase: cornulețe pe bază de chefir în formă de tubulețe. Prăjiturile sunt originale, moi și gustoase. Au un aluat delicat și gustos, cu gust de unt. Biscuiții sunt frumoși și pot fi preparați atât în zilele obișnuite, la ceai, cât și pentru mesele festive. De asemenea, umplutura lor poate fi schimbată după gustul fiecăruia.

INGREDIENTE:

– ~ 300-320 g de făină;

– 50 g de zahăr tos;

– 100 g de unt;

– 150 ml de chefir;

– 1 ou;

– 1 linguriță de praf de copt;

– 8 g de zahăr vanilat;

– sare (după gust);

Pentru ungere:

– 1 gălbenuș de ou;

– 1 linguriță de lapte.

*Din cantitatea indicată de ingrediente, noi am obținut 20 de cornulețe.

MOD DE PREPARARE:

1. Într-un bol adânc, adăugați oul, zahărul tos, cel vanilat și sarea. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel. După aceasta, adăugați untul moale și chefirul de temperatura camerei. Mai amestecați încă o dată. Nu vă speriați de bulinele mici de unt. Ele se vor dizolva în timpul frământării aluatului.

2. Adăugați o parte din făina cernută din timp și praful de copt. Amestecați cu telul. Apoi adăugați făina rămasă și frământați aluatul cu mâinile. El trebuie să fie omogen, moale și nelipicios.

3. Modelați aluatul în formă de șnur. Împărțiți-l în patru părți egale. După aceasta, mai împărțiți fiecare parte în cinci părți. Trebuie să obțineți 20 de bile. Puneți-le pe un platou și acoperiți-le cu o pungă de plastic.

4. Luați de sub peliculă câte o bilă de aluat și rulați-o cu sucitorul într-o turtiță rotundă, cu grosimea de 2-3 mm. Cu ajutorul unei role ondulate, efectuați niște tăieturi pe jumătate din aceasta, precum vedeți în imaginea de mai jos. Distanța dintre ele trebuie să fie de 1 cm. Pe cealaltă jumătate, adăugați o linguriță de semințe de susan. Însă acest lucru este opțional.

5. Acoperiți umplutura cu o bucată de aluat și lipiți-i bine marginile cu degetele. Apoi, rulați turtița în formă de rulou, întinzându-i puțin capetele.

6. Modelați astfel toate cornulețele și aranjați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Periați-le cu gălbenuș de ou bătut cu o linguriță de lapte. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 20 de minute.

7. Scoateți cornulețele din cuptor și transferați-le pe un platou de servire să se răcească complet. Presărați-le cu zahăr pudră, dacă doriți și savurați-le cu poftă alături de o băutură dulce.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New