Cornulețe gustoase, pregătite după rețeta mamei mele! Toată familia le adoră!

O rețetă ușoară de cornulețe apetisante, pe care copiii le vor mânca din prima, însă nici adulții nu vor rămâne indiferenți, vă asigurăm.

INGREDIENTE:

– 250 g de unt;

– 50 g de drojdie proaspătă (sau 15 g de drojdie uscată);

– 110 ml de lapte;

– 3 ouă;

– 2 g de zahăr vanilat;

– 1 praf de sare;

– 600 g de făină;

– zahăr tos pentru modelarea cornulețelor.

MOD DE PREPARARE:

1. Dizolvați drojdia în lapte. Acesta trebuie să fie călduț.

2. Într-un bol adânc, frecați untul de temperatura camerei cu făina cernută din timp.

3. În aluatul sfărâmicios obținut, adăugați sarea și zahărul vanilat. Amestecați.

4. Efectuați o adâncitură în amestecul uscat și turnați ouăle bătute cu o furculiță, într-un recipient separat. De asemenea, turnați compoziția de lapte și drojdie. Frământați aluatul final cu mâinile. El nu trebuie să fie lipicios, nici prea solid și nici prea moale. Acoperiți bolul cu o folie alimentară. Puneți-l în frigider pentru aproximativ 2,5 ore.

5. Transferați aluatul pe masa de lucru. Modelați un șnur din acesta și împărțiți-l în opt părți egale. Acum, presărați suprafața cu faină, luați câte o biluță de aluat și rulați-o cu sucitorul într-o turtă mica și groasă.

6. Mai apoi, turnați un strat de zahăr tos pe masă. Puneți turtița pe el și continuați întinderea, până când veți obține un diametru de 25 cm și o grosime de 2-3 mm.

7. Folosind un cuțit pentru pizza, tăiați turta obținută în 12 triunghiuri de aceeași dimensiune. După aceasta, rulați-l pe fiecare în formă de rulou. Modelați astfel de cornulețe și din restul bilelor de aluat.

8. Aliniați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aveți grijă să lăsați suficient spațiu între ele, deoarece aluatul se va mări în volum în timpul coacerii. Înainte să le dați la cuptor, lăsați viitoarele prăjituri să se „odihnească” timp de 15 minute.

9. Coaceți cornulețele în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 15 minute fără convecție și 5 minute cu convecție (20 de minute în total).

10. Scoateți cornulețele din cuptor, transferați-le pe un platou și savurați-le cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New