Cornulețe pufoase din aluat fraged, preparat cu drojdie. Merită să le încercați!

Aluatul fraged cu drojdie se prepară ușor și rapid, iar rezultatul vă va surprinde în mod plăcut. Cornulețele din această cocă sunt ușor stratificate, moi și incredibil de pufoase. Seamănă foarte mult cu croissantele. Dacă nu ați pregătit asemenea cornulețe până acum, vă recomandăm să le încercați. Nu veți regreta!

INGREDIENTE:

Pentru aluatul fraged, preparat cu drojdie:

-50 ml de apă caldă;

-1.5 lingurițe de drojdie uscată;

-2.5 linguri de zahăr;

-10 g de zahăr vanilat;

-2 ouă;

-un praf de sare;

-380-400 g de făină;

-150 g de unt rece (puteți să îl înlocuiți cu margarină).

Pentru umplutură: gem dens de fructe sau altceva cu consistență similară, precum umplutura de mac sau laptele condensat caramelizat (după propriul dumneavoastră gust).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: amestecați drojdia uscată cu o linguriță de zahăr și apa caldă. Lăsați-o să se activeze pe parcursul a 10 minute. Trebuie să apară „căciula” spumoasă caracteristică.

2.Spargeți ouăle într-un vas separat. Adăugați 2 linguri de zahăr, un praf de sare și zahărul vanilat. Amestecați foarte bine.

3.Cerneți 380 g de făină într-un bol adânc. Adăugați untul rece, tăiat în cubulețe. Amestecați totul cu mâinile până veți obține un aluat cu consistență nisipoasă (puteți să realizați acest proces cu mixerul, folosind cârligul/cârligele pentru frământarea aluatului).

4.Amestecați compoziția de ouă cu drojdia activată. Turnați-le în bolul cu făina amestecată cu untul. Frământați un aluat moale și nelipicios. Dacă este necesar, mai adăugați puțină făină. Aluatul nu trebuie frământat îndelung: doar până când se va aduna sub formă de bilă.

5.Puneți aluatul într-o pungă de plastic. Lăsați-l să se odihnească pe parcursul a 60 minute. Acest aluat nu dospește propriu-zis și nu își mărește semnificativ volumul: doar devine mai pufos și mai moale.

6.Divizați aluatul în 2 bucăți egale. Întindeți-o pe fiecare dintre ele sub formă de foaie rotundă, cu grosimea de aproximativ 3 mm. Apoi tăiați-o în 16 sectoare.

7.Puneți câte puțină umplutură la baza fiecărui sector, după care rulați-l sub formă de cornuleț (de la bază spre vârf).

8.Dacă doriți, puteți să tăvăliți cornulețele prin zahăr sau să le ungeți cu ou bătut. De asemenea, puteți să le lăsați ca atare, iar după coacere, cât sunt călduțe, să le presărați cu zahăr pudră.

9.Așezați cornulețele pe tava tapetată cu hârtie de copt.

10.Coaceți-le timp de aproximativ 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 170-180°C. Orientați-vă după partea lor inferioară: cum numai se va rumeni, înseamnă că cornulețele sunt gata.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!