Cornulețele „Visul” — un deliciu cu gust și textură irezistibile!

INGREDIENTE:

Pentru primul aluat:

-200 g de smântână fermentată;

-200 g de făină;

-½ linguriță de praf de copt.

Pentru al doilea aluat:

-200 g de unt (la temperatura camerei);

-200 g de făină;

-½ linguriță de praf de copt.

Variante de umplutură: gem de fructe de pădure, ciocolată, stafide, prune uscate, nuci, caise uscate, cașcaval, șuncă etc.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți primul aluat: cerneți făina împreună cu praful de copt într-un bol adânc. Adăugați smântâna și frământați aluatul.

2.Pregătiți al doilea aluat: cerneți făina împreună cu praful de copt într-un bol adânc. Adăugați untul moale și frământați aluatul.

3.Modelați fiecare aluat sub formă de bilă și așezați-l pe suprafața de lucru, presărată cu făină.

4.Întindeți fiecare aluat într-un blat cu grosimea de aproximativ 1.5 cm. Suprapuneți blaturile obținute.

5.Întindeți aluatul combinat într-un blat cu grosimea de 1 cm, după care pliați-l sub formă de plic (după cum este prezentat în imaginile de mai jos).

6.Întindeți-l încă o dată într-un blat cu grosimea de 1 cm și iarăși împăturiți-l sub formă de plic. Repetați procesele de împăturire/întindere încă de 2 ori.

7.Împăturiți aluatul sub formă de plic încă o dată, după care înveliți-l cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 30 minute.

Noi am pregătit o porție dublă de aluat. De aceea, după ce l-am scos din frigider, l-am întins puțin cu sucitorul și l-am tăiat în 2 bucăți. Cât timp am modelat cornulețele dintr-o bucată de aluat, cealaltă a stat la frigider.

În imaginea de mai jos puteți observa structura stratificată a aluatului.

8.Scoțând aluatul din frigider, întindeți-l într-un blat dreptunghiular cu grosimea de 5 mm.

9.Tăiați blatul în 2 fâșii longitudinale. Divizați fiecare fâșie de aluat în triunghiuri cu baza de aproximativ 4-5 cm.

10.Așezați umplutura la baza fiecărui triunghi, după care rulați-l sub formă de cornuleț, întinzând vârfurile bazei lui în părți, pentru ca mijlocul cornulețului să nu iasă prea gros.

11.Așezați cornulețele obținute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând o oarecare distanță între ele. Coaceți-le pe parcursul a aproximativ 12-15 minute, până vor deveni aurii, în cuptorul preîncălzit până la 200°C.

12.Lăsați-le să se răcească complet și presărați-le cu zahăr pudră.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!