Cornurile pufoase cu mere nu vor lăsa pe nimeni indiferent!

Aluatul preferat cu drojdie și umplutură suculentă de mere! Puteți folosi de asemenea pere sau magiun de mere. Cornurile au un gust, aspect și o mărime perfectă! 

INGREDIENTE: 

Pentru aluat: 

-450 gr de făină cernută; 

-100 ml de apă/de lapte sau amestec de apă și lapte; 

-6 gr de sare; 

-75 gr de zahăr; 

-27 gr de drojdie proaspătă sau 7 gr de drojdie uscată; 

-3 ouă; 

-45 gr de unt moale. 

Pentru umplutură: 

-7 mere sau 900 gr; 

-60-80 gr de zahăr sau după gust; 

-1 lingură de unt; 

-scorțișoară (vanilie, coajă rasă de lămâie sau de portocală). 

Pentru uns: 

-1 ou + 1 lingură de lapte. 

MOD DE PREPARARE: 

1.Dizolvați drojdia în apă, lapte sau amestec de lapte și apă. 

2. Spargeți ouăle în vasul în care veți frământa aluatul, adăugați zahăr, amestecați cu telul, adăugați lichidul cu drojdie și mai amestecați o dată. 

3. Adăugați o parte din făină, sare, amestecați cu lingura și încorporați făina rămasă, păstrând 1-2 linguri pentru mai târziu, dacă va fi nevoie. 

4. Frământați aluatul, până se adună într-o bilă și se desprinde de vas, adăugați treptat untul moale și continuați să frământați, după ce încorporați complet untul, timp de încă 10-15 minute, până aluatul devine neted. 

5. Când aluatul începe să se desprindă de pereții vasului, presărați suprafața de lucru cu făina rămasă, transferați aluatul și îl frământați, până încetează să se mai lipească de blat. 

Sfat. Dacă veți frământa aluatul în mixerul planetar, combinați toate ingredientele, frământați un aluat dens, încorporați la final untul și mai frământați aluatul, până devine neted. 

6. Aluatul final trebuie să fie puțin lipicios, moale, elastic și pătruns de bule de aer. Îl așezați într-un vas uns cu ulei, îl acoperiți și îl lăsați la dospit timp de 2 ore. Peste 1 oră, e nevoie să lucrați aluatul. 

7. Curățați merele de coajă, cotor și semințe, apoi le tăiați cuburi. 

8. Topiți untul pe tigaie, adăugați merele, zahăr și scorțișoară. Amestecați și gătiți merele, până vor fi al-dente, adică sunt moi, dar puțin crocante în interior și își mențin bine forma. Faceți focul mai mare și așteptați să se evaporeze sucul, după care, lăsați merele să se răcească. 

9. Degazați aluatul, îl împărțiți în 3 bucăți, le rotunjiți, le acoperiți cu un vas și le lăsați să se odihnească timp de 15 minute. 

10. Înfăinați suprafața de lucru, așezați o bucată de aluat cu partea netedă pe masă și întindeți un blat rotund subțire. 

11. Îl tăiați în 8 segmente, adăugați câte 1 linguriță cu vârf la baza fiecăruia, acoperiți umplutura cu capetele și rulați cornuri, întinzând aluatul. 

12. Ascundeți vârful aluatului sub cornuri și le așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt, păstrând distanța între ele. Noi am obținut 24 de cornuri și le-am copt în 2 partide. 

13. Acoperiți cornurile și le lăsați la dospit pentru 40 de minute. 

14. Bateți oul cu lapte, ungeți cornurile, le presărați cu puțin zahăr (pentru crustă crocantă) și le coaceți la cuptorul preîncălzit până la 200°C timp de 17 minute. 

Rumene, pufoase, aromate, apetisante și foarte gustoase. Umplutura este suculentă, iar aluatul dospit se topește în gură – un minunat desert de toamnă! 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!