Costițe la cuptor! Nu mai aveți nevoie de frigărui!

Iarna, tuturor ni se face dor de frigărui și de carne la grătar. Noi am găsit soluția – costițe de porc suculente și fragede în sos barbeque de casă. Sunt la fel de gustoase, chiar dacă se pregătesc în condiții de casă, la cuptor. Secretul constă în sosul barbeque, pe care îl vom fierbe singuri. Puteți folosi costițe de porc sau de vită. 

INGREDIENTE: 

-costițe de porc; 

-sare și piper negru; 

-ulei de măsline sau vegetal; 

-cimbru. 

Pentru sos: 

-3 linguri de ulei; 

-200 gr de ketchup; 

-50-70 ml de sos de soia; 

-1 lingură de sos worcester – opțional; 

-100 ml de vin roșu sec sau de masă; 

-3 linguri cu vârf de gem de portocale; 

-piper negru. 

MOD DE PREPARARE: 

1.Așezați costițele pe tava tapetată cu staniol. Dacă carnea are peliculă, o agățați cu un cuțit și o îndepărtați. 

2. Presărați costițele pe ambele părți cu sare și piper negru și le stropiți cu ulei. Luați câteva fire de cimbru și ungeți suprafața cărnii cu condimente și ulei. 

3. Lăsați cimbrul pe carne, o acoperiți ermetic cu câteva straturi de staniol, ca să nu curgă zeama în timpul coacerii, și o dați la cuptorul preîncălzit până la 160°C, unde gătiți costițele timp de 3 ore. 

4. Puneți cratița la foc mic, turnați ulei, adăugați ketchup, sos de soia, sos worcester, vin, gem de portocale și puțin piper măcinat. 

5. Înfierbântați sosul, până se combină toate ingredientele, și îl fierbeți, amestecând continuu și gustând, până obțineți consistența necesară. Lăsați sosul să se răcească. 

Sfat. Gustați sosul la final și mai adăugați zahăr și sare, după gust, dacă simțiți necesitatea. 

6. Scoateți costițele, scurgeți zeama acumulată, le așezați pe grătar și le ungeți pe toate părțile cu un strat uniform de sos. 

Sfat. Dacă nu aveți un grătar, puteți folosi un pat de ceapă, morcov sau niște bețe de lemn. Astfel, aerul va circula mai bine și costițele se vor acoperi uniform cu crustă rumenă și apetisantă. 

7. Înfierbântați cuptorul până la 250°C și dați costițele pentru 15 minute. 

Vă asigurăm că veți obține un rezultat fantastic – costițe barbeque la cuptor! Veți îndrăgi această rețetă, ea se va instala în familia dumneavoastră pentru totdeauna! Carnea este fragedă, moale, cu gust dulciu, aromată, suculentă, într-un cuvânt – perfectă! 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!