Coșulețe rapide de casă! Coșulețe din aluat fraged pentru salate și aperitive!

Iată rețeta de bază de coșulețe pentru servirea diverselor salate, aperitive și pateuri.

INGREDIENTE:

-400 gr de făină;

-200 gr de unt (margarină);

-2 ouă (sau 5-6 gălbenușuri);

-2 linguri de lapte;

-1 linguriță de sare;

-1/2 linguriță de zahăr sau zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

1.În vasul mixerului, adăugați făina cernută, sare și zahăr. Amestecați ingredientele, fixând paleta pentru aluat.

2.Adăugați untul la temperatura camerei tăiat cuburi și continuați să amestecați la viteză medie, până compoziția capătă aspectul unor firimituri.

Sfat. De asemenea, puteți folosi un robot de bucătărie, un mixer cu cârlig sau să amestecați aluatul manual.

3.Amestecați ouăle cu lapte, folosind furculița, turnați compoziția în vasul mixerului și continuați să amestecați timp de cel mult 2-3 minute, cât să obțineți un aluat omogen fără cocoloașe. Aluatul este gata de îndată ce se dezlipește de pereții vasului și se adună într-o bilă.

Sfat. Nu frământați aluatul mai mult timp, deoarece va deveni prea dens, iar coșulețele nu vor fi fragede.

La această etapă, puteți pune aluatul într-o pungă de plastic și să-l dați la frigider pentru 30 de minute sau chiar pentru 7 zile. Formați și coaceți coșulețele atunci când aveți nevoie.

4.Pe blatul de lucru înfăinat, transferați aluatul, îl presărați cu făină și îl întindeți într-un blat cu grosimea de 3-4 mm.

Sfat. Acest aluat se întinde ușor între 2 bucăți de hârtie de copt sau acoperit cu folie teflonată.

5.Pregătiți formele cu diametrul de 7 cm și înălțimea de 2,5 cm. Formele trebuie să fie metalice, cele din silicon nu se potrivesc.

6.Tăiați cercuri cu un inel cu diametrul puțin mai mare decât cel al formelor.

7.Așezați un cerc de aluat într-o formă uscată, presați cu degetele la bază, încercând să o faceți mai subțire, deoarece în timpul coacerii aluatul crește, apoi presați în colțuri și apăsați în bordura formei. Aveți grijă pereții coșulețelor să nu fie prea subțiri, pentru că după coacere vor fi fragili și se pot rupe. Îndepărtați resturile de aluat de pe margini.

Sfat. Cât formați coșulețele, acoperiți aluatul întins cu folie alimentară sau folie teflonată, să nu se usuce.

8.Bucățile rămase de aluat, le adunați, modelați o bilă, o întindeți și formați încă câteva cercuri, apoi coșulețe.

9.Așezați coșulețele (24) pe tava de copt, înțepați-le baza cu furculița, ca să nu se umfle, și introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 190-200°С pentru 15-20 de minute, în funcție de cât de rumene doriți să fie coșulețele.

Sfat. Puteți da coșulețele mai întâi la frigider pentru 30 de minute, pentru ca în timpul coacerii să se deformeze cât mai puțin.

10.Scoateți tava din cuptor, lăsați coșulețele să se răcorească timp de câteva minute în forme, apoi le scoateți, întorcând formele cu susul în jos.

11.Lăsați-le să se răcească complet și folosiți-le după cum ați planificat.

Umpleți coșulețele imediat sau le puteți da la păstrare pentru 1 săptămână într-un recipient închis ermetic sau la congelator timp de 1 lună. Aceste coșulețe sunt perfecte atât pentru servirea aperitivelor reci, cât și pentru prepararea celor calde. Dacă aveți nevoie de mai multe sau mai puține coșulețe, respectiv micșorați sau măriți cantitatea ingredientelor.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!