Covor frumos și călduros realizat cu ajutorul unei furculițe și a unei bucăți de carton!

Covoarele întotdeauna au decorat și încălzit casele, înainte se țeseau manual, iar meșterii, care dețineau această artă, erau foarte apreciați, la fel ca și creațiile lor.

Astăzi, majoritatea covoarelor sunt țesute, desigur, mecanic, dar munca manuală este încă foarte apreciată, chiar mai mult decât înainte. În plus, un covor artizanal este întotdeauna unic.

Oricine se poate simți meșter de țesut covoare. Și pentru asta nu e nevoie de un război, care ocupă jumătate din cameră. Aveți nevoie doar de o furculiță, un carton, dorința de a crea și fire de tricotat, desigur.

Priviți ce covoare se obțin cu ajutorul tehnicii furculiță-carton.

AVEȚI NEVOIE DE:

– carton;

– fire de tricotat;

– riglă;

– creion;

– foarfecă.

Ce ține de carton, acesta trebuie să aibă mărimea viitorului covor. Dacă doriți un covor mare, atunci îl puteți pur și simplu face din câteva părți mai mici.

Pentru a realiza un război de carton, e nevoie să marcați într-un anumit fel bucata de carton. Luați rigla și marcați 2 laturi opuse ale cartonului cu linii la distanța de 5 mm. Cu cât mai mică este distanța, cu atât mai densă va fi țesătura covorului. Apoi faceți tăieturi nu foarte adânci pe marcaje. Adâncimea tăieturilor, la fel, o puteți marca cu creionul.

Înfășurați firele pe cartonul marcat, făcând ochiuri în tăieturi. Pentru a face acest lucru, e nevoie să treceți ochiul sub dreptunghiul dintre tăieturi. Înfășurați astfel tot cartonul.

Acum, în sfârșit, puteți începe să țeseți. Luați un ac cu ureche largă și introduceți firul peste un rând, pentru următoarea introducere alegeți rândurile libere.

După ce faceți aproximativ 15 rânduri, îndesați țesătura cu ajutorul furculiței. Pur și simplu luați furculița și trageți rândurile spre începutul covorului.

În timpul țesutului, capetele firelor le puteți fixa cu ajutorul bandei adezive. Când veți termina lucrarea, va fi nevoie să le ascundeți cu grijă printre rânduri.

Scoateți covorul gata de pe carton, iar din ochiuri faceți o margine cu peri.

Folosind această tehnică, puteați realiza un covor nu doar din fire, dar și din fâșii de pânză.

Un astfel de covor vă va decora și vă va încălzi în același timp apartamentul sau casa. În plus, aceasta este o metodă extraordinară de a refolosi resturile de fire sau hainele vechi.

Mult spor!