Covor senzațional realizat într-o seară. Țesem simplu și rapid!

Pare incredibil că aceste covoare practice și grozave sunt țesute din zdrențe într-o singură seară, chiar și un copil poate face acest lucru. Dacă în dulapul dumneavoastră s-au adunat o mulțime de haine nefolosite, e timpul să le dați a doua viață!

Puteți realiza cu ușurință un război improvizat dintr-o ramă pentru fotografii. Covorul îi va repeta exact forma, dar va fi puțin mai mic.

Veți avea nevoie, de asemenea, de o cutie de cuie (145 de bucăți). Cele mai potrivite sunt cuiele de finisare cu diametrul de 1,8 mm și lungimea de 5 cm (50 mm). Acest număr va fi suficient pentru o ramă 35*25 cm.

1. Bateți cuiele în jurul ramei la o distanță de 1 cm, lăsând liberi 3 cm la colțuri.

2. Fiecare rând trebuie să conțină un număr impar de cuie.

3. Tăiați materialul fâșii înguste și lungi, apoi le coaseți între ele, astfel încât să obțineți o panglică lungă de câțiva metri (țineți cont de lungimea și lățimea ramei, precum și de numărul de rânduri al fiecărui strat).

Sfat. Pentru prima încercare, ar fi bine să utilizați materiale textile, care se întind bine și cu care este simplu de lucrat.

4. Pentru unele straturi, în loc de fâșii de material puteți folosi șnur gros.

5. Întindeți panglica pe ramă. Începeți cu partea transversală. La capătul unei panglici faceți un nod și agățați-l de al doilea cui de la marginea ramei pe latura lungă. O trageți pe partea opusă și o agățați de al doilea cui de la margine pe cealaltă parte, apoi o trageți înapoi. Înfășurați-o în jurul cuiului liber, sărind peste unul, și întindeți panglica în partea opusă. După ce completați toată rama, fixați panglica de ultimul cui.

6. Urmând aceiași pași, formați stratul longitudinal, folosind cuiele de pe laturile mai scurte.

7. Realizați încă câte 1 strat în ambele direcții. Adică, dacă ați început cu al doilea cui de la margine, atunci începeți cu primul și înfășurați panglica în jurul cuielor, pe care le-ați omis data trecură.

8. Fixați straturile. Pentru aceasta, scoateți panglica stratului (longitudinal) superior de pe cuiul de margine, treceți sub panglica transversală inferioară și îmbrăcați ochiul înapoi pe cui (peste panglica celui de-al doilea strat transversal). Fixați la fel ochiurile pe fiecare cui. Panglicile primului strat longitudinal (al doilea strat) îl mișcați astfel încât să fie întotdeauna între panglicile stratului superior.

9. Acum scoateți panglica de pe partea opusă, o treceți printre rândurile longitudinale (treceți sub rândul inferior și deasupra celui superior) și îmbrăcați ochiul din nou pe cui. Trageți panglicile rămase între rândurile perpendiculare, în ordinea tablei de șah. Ca și în pasul anterior, nu uitați să mișcați panglicile celui de-al doilea strat.

10. După ce țesăturile sunt finalizate, scoateți covorul de pe ramă, croșetând fiecare ochi prin cel anterior.

Folosiți covorașul obținut în antreu, în calitate de suport sub ceva fierbinte sau ca așternut pentru scaune.

Mult spor!