Covrigi cu cașcaval și semințe!

Covrigii cu cașcaval și semințe sunt foarte pufoși și aromați. Dispar îndată de pe farfurie! Sunt o gustare delicioasă pentru o familie numeroasă!

INGREDIENTE:

-un pahar de apă (250 ml);

-un pahar de lapte (250 ml) (+ 3 linguri);

-20-25 g de drojdie proaspătă;

-2 linguri de zahăr;

-½ pahar de ulei rafinat de floarea-soarelui (125 ml);

-1.5 lingurițe de sare;

-6.5 pahare de făină (975 g);

-50 g de unt;

-250 g de cașcaval;

-3 ouă;

-mix de semințe — după gust.

Volumul paharului utilizat este 250 ml.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați apa caldă într-un bol adânc. Adăugați drojdia fărâmițată și 2 linguri de zahăr. Amestecați foarte bine.

2.Adăugați un pahar de lapte cald și un pahar de făină cernută. Amestecați bine și lăsați plămădeala să se odihnească pe parcursul câtorva minute.

3.Între timp puneți un ou întreg, un albuș și uleiul într-un vas separat. Bateți-le cu telul până la omogenizare.

4.Încorporați emulsia obținută în plămădeală, amestecând cu spatula. Apoi adăugați sarea și iarăși amestecați.

5.Adăugați treptat făina cernută, care a mai rămas (cantitatea necesară de făină poate varia puțin: orientați-vă după consistența aluatului). Inițial amestecați cu lingura, iar apoi frământați aluatul cu mâinile. El trebuie să fie moale, omogen și ușor lipicios.

6.Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol adânc, uns cu puțin ulei. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de 1-1.5 ore, până își va dubla sau tripla volumul, într-un loc cald.

7.Apoi transferați-l pe suprafața de lucru și frământați-l puțin cu mâinile. Ca să fie mai confortabil să lucrați cu el, tăiați-l în 2 bucăți egale.

8.Divizați fiecare bucată de aluat în 10 bucățele aproximativ egale, oferindu-le ulterior formă de biluțe. Dacă este necesar, presărați-vă mâinile cu făină sau ungeți-le cu ulei.

9.Puneți câte o bucățică de unt moale pe fiecare biluță de aluat.

10.Întindeți cu mâinile fiecare biluță de aluat, transformându-o în turtiță rotundă și subțire. Presărați-o cu cașcaval dat prin răzătoarea mare.

11.Apoi îndoiți-o în jumătate, presându-o ușor (ca să scoateți eventualele bule de aer din interiorul ei) și lipindu-i bine marginile.

12.Rulați „semiluna” rezultată sub formă de rulou, lipindu-i „cusătura”.

13.După ce veți modela toate biluțele de aluat sub formă de rulouri, luați fiecare rulou și întindeți-l puțin, ca să devină mai lung. Apoi răsuciți-i simultan capetele în direcții diferite, ca să-i oferiți o formă ușor spiralată. Uniți-i capetele, transformându-l în covrig.

14.Așezați covrigii pe tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând spații libere între ei. Acoperiți-i cu folie alimentară și lăsați-i să se odihnească pe parcursul a 10-15 minute.

15.Bateți gălbenușul rămas, un ou și 3 linguri de lapte cu furculița. Folosind pensula de silicon, ungeți covrigii cu amestecul obținut.

16.Presărați-i cu semințe.

17.Coaceți covrigii timp de 15-25 minute în cuptorul preîncălzit până la 180-185°C. Orientați-vă după cuptorul dumneavoastră.

18.Lăsați-i puțin să se răcească, după care puteți să-i serviți.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New