Crăciunița va fi plină de flori, dacă veți respecta aceste reguli!

Această plantă neobișnuită poate să devină un ornament minunat pentru orice casă!

Este greu de crezut că există un cactus fără țepi, care, pe lângă aceasta, nu iubește soarele, ci apa. Dar el există! Este vorba de crăciuniță.

Numele ei este corelat cu faptul că înflorește, de obicei, de Crăciun sau la sfârșitul toamnei. Crăciunița decorează excelent casa, dar nu înflorește frecvent. Pentru ca ea să elibereze multe flori, trebuie să respectați anumite reguli de îngrijire.

Multe persoane greșesc îngrijind această plantă ca pe un cactus obișnuit. Ea nu trebuie ținută îndelung într-o încăpere uscată. Dacă este îngrijită corect, chiar și o crăciuniță de 15-20 ani poate să înflorească pentru prima dată.

REGULILE DE ÎNGRIJIRE:

1. Crăciunița nu se simte confortabil, când privește spre sud sau vest, deoarece poate fi expusă la lumină puternică. Temperatura ideală pentru ea este de 15°C — pe parcursul întregului an.

2. În timpul verii ea poate fi scoasă în aer liber. Dar este important să o udați în fiecare zi.

3. Crăciunița este o plantă pretențioasă. De aceea, nu trebuie să o deranjați în timpul creșterii active. Nu trebuie să o mutați dintr-un loc în altul și nici măcar să atingeți ghiveciul ei.

4. Primăvara planta trebuie fertilizată. Folosiți doar jumătate din cantitatea de îngrășământ, care este indicată pe ambalaj. Vara ramurile ei încep să crească și în această perioadă este necesar să o fertilizați doar 2 luni. Începând cu luna septembrie, se opresc fertilizările până la primăvară.

5. La sfârșitul lunii februarie cactusul se transplantează, deoarece în această perioadă el nu mai înflorește. Este important să replantați plantele tinere în fiecare an, iar pe cele mai bătrâne — o dată la 5 ani. Trebuie să alegeți un ghiveci lat, dar nu prea înalt.

6. Crăciunița se pune într-un loc luminos, dar ferit de razele directe ale soarelui. Udați-o abundent. Peste o anumită perioadă de timp ea se va deștepta și va înflori.

După ce crăciunița începe să înflorească, mutați-o într-un loc mai răcoros până la sfârșitul lunii martie, când începe perioada ei vegetativă. De aceea, în perioada respectivă ea trebuie așezată la locul ei obișnuit, luminos și să repetați aplicarea sfaturilor indicate mai sus.

Spor la grădinărit!