Cremă fiartă de smântână — delicioasă, disponibilă și potrivită pentru o sumedenie de deserturi!

Crema fiartă de smântână este potrivită pentru ungerea, decorarea și umplerea deserturilor. Este universală! Noi am pregătit-o pentru tortul „Medovik”.

INGREDIENTE (PENTRU 800 G DE CREMĂ):

-400 g de smântână fermentată (cu orice conținut de grăsime);

-2 ouă;

-120-150 g de zahăr (în funcție de dulceața blaturilor);

-45 g de amidon de cartofi/porumb (puteți să-l înlocuiți cu făină);

-200 g de unt calitativ;

-o linguriță de zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți smântâna, zahărul, amidonul și ouăle într-o cratiță cu fundul gros. Amestecați cu telul până la omogenizare (compoziția nu trebuie să conțină cocoloașe).

2.Puneți crăticioara pe foc puțin mai mic decât cel moderat. Amestecând continuu cu telul, fierbeți crema până se va îngroșa și până veți observa apariția primelor bule de clocotire (durează aproximativ 10 minute). În timpul îngroșării se pot forma cocoloașe: ca să le spargeți, amestecați mai intens cu telul. După ce veți opri focul, amestecați încă o dată crema, ca să vă asigurați că este omogenă.

3.Adăugați zahărul vanilat în crema fierbinte și amestecați foarte bine.

4.Folosind o spatulă, curățați crema de pe pereții cratiței și transferați-o în mijlocul ei. Apoi acoperiți-o cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei (în acest mod veți evita formarea condensului și crustei). Lăsați-o să se răcească complet (ea se va îngroșa încă mai mult).

5.Lăsați untul să se încălzească până la temperatura camerei, dar aveți grijă să nu-l lăsați să se înmoaie prea mult. Untul și crema fiartă trebuie să aibă aceeași temperatură.

6.Bateți untul moale cu mixerul pornit la viteză mare pe parcursul a 8-10 minute, până va deveni pufos și albicios.

7.Apoi, fără să întrerupeți mixarea, adăugați treptat (câte o lingură) crema fiartă în unt, amestecând de fiecare dată până la omogenizare.

8.Doar priviți cât de bine își menține forma!

Pregătiți deserturi cu această cremă minunată! Noi considerăm că ea reprezintă un adevărat colac de salvare pentru gospodine: se prepară ușor, din ingrediente disponibile și este delicioasă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!