Crenvurști cu cartofi în aluat — o gustare foarte apetisantă!

INGREDIENTE:

-500 g de aluat dospit;

-10 crenvurști;

-o cană de piure de cartofi;

-făină.

Pentru aluatul dospit (dacă doriți să-l pregătiți de sine stătător):

-500 ml de lapte;

-80 g de unt sau margarină;

-un ou;

-10 g de drojdie uscată;

-2 lingurițe de sare;

-o lingură de zahăr;

-aproximativ 700 g de făină.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: topiți untul și combinați-l cu laptele cald (de obicei, noi le încălzim în același vas, pe aragaz sau în cuptorul cu microunde). Temperatura amestecului respectiv nu trebuie să depășească temperatura corporală.

2.Adăugați oul și amestecați foarte bine.

3.Adăugați sarea, zahărul, drojdia uscată și aproximativ ½ pahar de făină (75 g). Amestecați și lăsați plămădeala să se odihnească pe parcursul a circa 20 minute, pentru ca drojdia să se dizolve și să se activeze.

4.Apoi încorporați treptat făina (în porții mici). Aluatul obținut nu trebuie să fie lipicios. Puneți-l într-un loc cald, ca să dospească.

5.Cât timpul aluatul crește, pregătiți piureul de cartofi (ca de obicei): fierbeți cartofii curățați și tăiați în bucățele. Scurgeți apa din cratiță și adăugați unt și lapte în cartofi (după gust). Apoi pisați-i cu zdrobitorul pentru piure până la omogenizare.

6.Frământați puțin aluatul dospit și divizați-l în 2 părți. Modelați-l sub formă de baton și tăiați-l în bucățele. Tăvăliți fiecare bucățică de aluat prin făină și întindeți-o cu sucitorul sub formă de turtiță.

7.Răspândiți aproximativ o lingură de piure de cartofi în mijlocul turtiței (în direcție longitudinală). Așezați un crenvurst pe „patul” de cartofi. Realizați câte 3 tăieturi pe fiecare margine liberă a turtiței și începeți să „înfășați” crenvurstul.

8.Așezați crenvurștii în aluat pe o tavă unsă cu puțin ulei. Ungeți-i cu ou bătut.

9.Introduceți tava în cuptor și porniți-l la temperatura minimă (la noi este de 50°С). Lăsați aluatul, care învelește crenvurștii, să crească pe parcursul a 15 minute.

10.Apoi setați temperatura de 250°С și coaceți preparatele până se vor rumeni.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!