Crenvurști în aluat. O rețetă simplă de aluat pufos!

Există lucruri la modă, dar există și lucruri veșnice! Astăzi vă vom povesti cum se prepară crenvurștii în aluat, care sunt pe placul tuturor, chiar și al celor mai pretențioși degustatori. În ultimii ani unii oameni refuză să mănânce asemenea mâncare, deoarece o asociază cu sărăcia. Dar noi nu suntem de acord cu această poziție! Dacă se folosesc crenvurști calitativi și un aluat pufos de casă, rezultatul poate fi formidabil.

INGREDIENTE:

-250 ml de apă sau lapte;

-3 lingurițe de zahăr;

-6 g de drojdie uscată;

-400 g de făină;

-50 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-½ linguriță de sare;

-15 crenvurști;

-un ou.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați laptele cald sau apa caldă cu drojdia uscată și zahărul într-un bol. Lăsați-le să interacționeze timp de 15 minute, sub un prosop curat de bucătărie, într-un loc cald.

2.Peste 15 minute adăugați sarea și uleiul rafinat de floarea-soarelui. Amestecați.

3.Adăugați treptat făina cernută. Inițial amestecați cu spatula, iar apoi frământați aluatul cu mâinile: pe parcursul a 5-7 minute din momentul încorporării făinii în el, până devine neted și nelipicios.

4.Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol adânc, uns cu puțin ulei. Acoperiți-l  cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-l să dospească timp de 1.5 ore într-un loc cald.

5.Divizați aluatul dospit în 15 bucățele egale, cu greutatea de aproximativ 48 g. Modelați-le sub formă de biluțe și acoperiți-le cu folie alimentară. Lăsați-le să se „odihnească” pe parcursul a 15 minute într-un loc cald.

6.Întindeți fiecare biluță de aluat sub formă de baton lung și subțire. Înfășurați-l sub formă de spirală în jurul unui crenvurst, astfel încât să-l acoperiți-l complet.

7.Așezați crenvurștii în aluat pe tava tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți-i cu prosopul curat de bucătărie și lăsați-i să se „odihnească” timp de 15 minute.

8.Apoi ungeți-i cu ou bătut, folosind pensula, ca să se rumenească frumos.

9.Coaceți-i pe parcursul a 25 minute, până se vor rumeni, în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌.

10.Serviți crenvurștii în aluat, cât sunt fierbinți. Dar ei rămân moi și gustoși chiar și a doua zi. Trebuie doar să-i încălziți puțin în cuptorul cu microunde.

11.Puteți să luați crenvurștii în aluat la pachet: la serviciu, la școală, în călătorie. O gustare minunată!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New