Creșteți salată sau alte plante aromatice fără să le udați sau să le plantați în grădină. Ghiveciuri suspendate cu sistem de irigare automată!

Cu ajutorul acestei construcții ingenioase de agățare a ghiveciurilor, cu sistem de irigare automată, veți putea cultiva plante aromatice sau salate cu o adevărată plăcere! Spre exemplu, noi am ales să cultivăm salată verde, deoarece crește bine, rapid și fără probleme. Iar cel mai bun lucru este că nu va fi nevoie să o udăm zilnic și să ne facem griji pentru asta în zilele caniculare.

Pentru a confecționa această mini-grădină suspendabilă de plante, va trebui să realizați următoarele construcții din sticle de plastic și sfoară:

Tăiați separat partea de sus și cea de jos a sticlelor (acestea trebuie să aibă aproximativ 10 cm înălțime fiecare). Executați niște găuri în partea de sus a bazei sticlei cu ajutorul unui fier de lipit sau al unui cui fierbinte și legați-le cu sfoară.

Introduceți partea de sus a sticlei în interiorul bazei. Faceți o gaură în capac și introduceți prin ea o bucată de material textil. Turnați apă în partea de jos a sticlei.

Umpleți partea de sus cu pământ și udați-l cu apă. Plantați răsadurile de salată. Agățați construcția într-un loc însorit. Asta este tot. Nu trebuie să faceți nimic altceva! Răsadurile se vor uda singure, absorbind atâta apă, cât vor avea nevoie, prin intermediul materialului.

Peste 10-14 zile, salata va crește în dimensiuni.

Iar peste încă o săptămână sau două, o puteți tăia pentru salată!

Spor la grădinărit!

New