Cristalele de lămâie. Rețeta lămâii confiate (fără amăreală)!

Feliuțele confiate de lămâie, care arată ca niște cristale, pot fi servite cu ceai sau folosite pentru decorarea diferitor deserturi. Datorită modului corect de preparare, ele devin transparente și nu sunt deloc amare din cauza cojii.

INGREDIENTE:

-o lămâie galbenă medie;

-85 g de zahăr (3 linguri rase și o lingură cu vârf);

-150 ml de apă.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați foarte bine lămâia și tăiați-o în feliuțe cu grosimea de 2 mm. Dacă vor fi mai subțiri, feliuțele se vor răsfierbe și nu își vor menține forma. Iar dacă grosimea lor va fi mai mare de 2 mm, timpul de preparare va fi mai mare.

2.Adăugați feliuțele de lămâie în apă clocotindă. Reduceți focul până la mai mic decât cel moderat și fierbeți-le pe parcursul a 10 minute.

3.Apoi transferați-le pe o strecurătoare. Schimbați apa din cratiță și aduceți-o până la punctul de fierbere. Adăugați feliuțele de lămâie în ea, reduceți focul și fierbeți-le timp de 15 minute. Pe imaginea de mai jos puteți observa rezultatul, pe care trebuie să-l obțineți. Felia din stânga nu este fiartă suficient, iar cea din dreapta este gata: ea este mai transparentă în mijloc și la nivelul cojii.

4.Pregătiți siropul din 150 ml de apă și 85 g de zahăr. Aduceți-l până la punctul de fierbere, reduceți focul și scufundați feliuțele de lămâie în el, așezându-le în straturi.

5.Fierbeți feliuțele de lămâie în sirop, pe foc mic, până la evaporarea completă a acestuia (aproximativ 30 minute).

6.Transferați cristalele de lămâie pe o farfurie. Lăsați-le să se răcească complet. Se prepară atât de simplu și sunt atât de frumoase și gustoase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New