Cu ce să fertilizați bujorii primăvara pentru o înflorire abundentă!

Bujorii pot crește bine o perioadă îndelungată și pot înflori bogat pe același loc. Însă pentru aceasta e nevoie să îngrijiți minuțios tufele. Începând cu cel de-al treilea an de dezvoltare, când bujorii încep să înflorească, pe lângă irigarea regulată și afânarea solului, ei au nevoie și de fertilizări suplimentare.

Fertilizarea foliară a bujorilor

Pentru a admira înflorirea spectaculoasă a bujorilor pe parcursul întregului sezon, tufele tinere și mature trebuie fertilizate foliar o dată în lună. Pentru aceasta, frunzele plantei se stropesc (sau se udă cu o stropitoare cu sită mică) cu soluție de îngrășământ mineral complex (urmați instrucțiunile de pe ambalaj).

Sfat. Pentru ca soluția nutritivă să se rețină mai mult timp pe suprafața frunzelor, puteți să adăugați puțin săpun de rufe sau detergent (1 lingură pentru 10l de soluție).

Fertilizările foliare se realizează seara sau pe vreme posomorâtă

De asemenea, fertilizarea foliară poate fi realizată, urmând următoarea schemă. Pentru prima fertilizare (se efectuează de îndată ce răsare partea aeriană a tufei) se folosește soluția de uree (50 gr pentru 10l de apă), pentru a doua (peste 1 lună) – în soluția de uree se adaugă îngrășăminte, care conțin microelemente și substanțe consumate de plante în cantități mici, sub formă de tablete (1 tabletă pentru 10l de soluție). Iar a treia oară (după înflorire) – se udă doar cu soluție de îngrășăminte, care conțin microelemente și substanțe consumate de plante în cantități mici.

Fertilizările corecte și efectuate la timp vă ajută să creșteți bujori sănătoși și cu flori frumoase. Dar nu uitați, pentru un efect sporit, aceste proceduri trebuie să fie însoțite de irigarea abundentă și afânarea solului din jurul tufelor.

Spor al grădinărit!