Cu doar o singură aplicare a acestui fertilizator, căpșunile vor crește mari și dulci! Fertilizator ieftin pentru căpșuni!

Sarea de lămâie poate fi găsită adesea în dulapul cu remedii pentru plante ai multor grădinari. Acest produs natural este un fertilizator excelent pentru aproape toate culturile de grădină. Astăzi, vă vom explica cum puteți să-l folosiți pentru a fertiliza plantele de căpșuni.

Fertilizarea de primăvară a culturilor, când natura abia iese din hibernare, este foarte importantă. Deoarece de-a lungul acestei perioade lungi de timp, toți nutrienții sunt spălați din sol. Cu toate acestea, saturarea solului cu nutrienți reprezintă doar jumătate din misiune. De asemenea, trebuie să le ajutați pe plante să le asimileze. Aici, sarea de lămâie vă sare în ajutor. Ajungând în sol, aceasta dizolvă sărurile oligoelementelor de acolo, astfel încât să poată fi absorbite cu ușurință de rădăcinile plantelor. În plus, sarea de lămâie normalizează metabolismul și îmbunătățește starea plantelor.

Pentru a pregăti un fertilizator eficient din ea, trebuie doar să dizolvați 1 lingură de sare în 200 ml de apă caldă și să udați căpșunile la rădăcini. Apa de lămâie poate, de asemenea, să înmoaie apa dură, dacă mai întâi se pune la macerat și apoi se adaugă cristale de acid în proporție de 30 g per fiecare găleată de apă.

Iar pentru a mări aciditatea solului, folosiți următorul îngrășământ: 1 lingură de pudră de sare de lămâie și aceeași cantitate de amoniac dizolvați-le într-o găleată de apă, iar cu amestecul rezultat udați tufele de căpșuni – câte 1 litru per plantă.

Spor la grădinărit!

New