Cu gust dulce echilibrat! Acest tort vă va cuceri din prima bucățică!

Un tort excepțional de gustos cu piersici și noi nu exagerăm! Blaturi delicate cu mac, cremă fiartă cu gust dulce echilibrat și mulți piersici aromați. Acest tort vă va cuceri din prima îmbucătură. Obțineți un desert de 3 kg, diametrul 21 cm, înălțimea 8 cm. Un tort perfect pentru o masă de sărbătoare sau zi de naștere.

INGREDIENTE:

– 2 cutii (câte 820 gr) de piersici conservați.

Pentru blaturi:

– 6 ouă;

– 120 gr de zahăr (6 linguri);

– 120 gr de făină (6 linguri);

– 100 gr de unt;

– 100 gr de mac.

Pentru cremă:

– 1l de lapte;

– 500 gr de unt la temperatura camerei;

– 4 gălbenușuri;

– 8 linguri cu vârf mic de zahăr;

– 6 linguri de făină;

– 4 linguri de amidon (de cartofi sau de porumb);

– 20 gr de zahăr vanilat.

Pentru gelatină:

– 1 linguriță de gelatină;

– 100 ml de sirop de piersici.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți pandișpanul. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile cu un praf de sare, până devin spumoase, apoi adăugați zahărul în porții mici și continuați să mixați timp de câteva minute, cât să obțineți vârfuri ferme.

2. Fără să opriți mixerul, adăugați gălbenușurile pe rând și amestecați după fiecare, până la omogenizare.

3. Cerneți făina în 3 partide, adăugați macul în 3 porții și amestecați atent și nu foarte mult timp cu spatula, pentru ca aluatul să rămână pufos.

4. Adăugați unt topit și amestecați din nou cu grijă.

5. Transferați aluatul în forma (21 cm) tapetată cu hârtie de copt, nivelați suprafața și coaceți pandișpanul la cuptorul preîncălzit până la 180°С timp de 35-40 de minute.

6. Pregătiți crema. Turnați laptele într-o crăticioară, îl puneți la foc și așteptați să fiarbă.

7. Între timp, bateți gălbenușurile cu mixerul, adăugați treptat zahărul și zahărul vanilat și continuați să mixați timp de aproximativ 2 minute, până compoziția crește în volum și devine deschisă la culoare.

8. Adăugați amidon și făină, mixând foarte bine după fiecare.

9. Turnați puțin lapte clocotit și amestecați cu mixerul, până la omogenizare. Turnați treptat laptele rămas și amestecați.

10. Puneți compoziția la foc și fierbeți crema la foc mic timp de aproximativ 3-4 minute, până devine densă, amestecând constant cu telul.

Sfat. Este foarte important să amestecați crema continuu, deoarece în timpul fierberii s-ar putea lipi de fundul cratiței.

11. Lăsați crema să se răcească complet, amestecând-o periodic, să nu se usuce la suprafață și să nu se formeze cocoloașe.

12. După care, bateți untul moale cu mixerul timp de aproximativ 2 minute, până devine pufos și albicios, adăugați câte 1 lingură de compoziție fiartă și amestecați foarte bine cu mixerul după fiecare porție.

Sfat. Dacă veți adăuga toată compoziția fiartă deodată, crema va fi mai puțin pufoasă și aerată.

13. Scoateți pandișpanul din formă și îl tăiați în 3 blaturi egale. Blatul superior îl curățați cu un cuțit de crustă.

14. Tăiați piersicii dintr-o cutie bucăți mici.

15. Montați tortul. Tapetați inelul de patiserie cu folie de acetat, așezați primul blat și fixați inelul pe diametrul pandișpanului. Însiropați bine blatul cu sirop de piersici.

16. Adăugați un strat de cremă, jumătate din piersici și acoperiți fructele cu cremă.

17. Urmează un blat însiropat, cremă, piersici, cremă. Aproximativ ¼ din cremă trebuie păstrată pentru nivelarea și ornarea tortului.

18. Ultimul blat, îl însiropați și îl așezați cu partea umedă în jos. Acoperiți tortul cu folie de plastic și îl dați la frigider pentru 3-4 ore.

19. Îndepărtați folia de plastic și inelul, răsturnați tortul pe platoul de servire și îndepărtați folia de acetat. Nivelați părțile laterale și suprafața tortului cu cremă, apoi presărați părțile laterale cu mac, folosind o linguriță. Resturile de mac de pe platou le îndepărtați cu o pensulă.

20. Crema rămasă o transferați în poșul cu dui și ornați marginea tortului.

21. Tăiați piersicii felii groase și le repartizați pe suprafața tortului de la margine spre mijloc.

22. Amestecați gelatina cu sirop, o lăsați pentru 10 minute să se umfle, o topiți la cuptorul cu microunde în reprize a câte 5 secunde, lăsați amestecul să se răcească complet și, când începe să-și schimbe consistența, îngroșându-se, ungeți fructele deasupra.

23. Lăsați tortul pentru câteva ore sau peste noapte.

Gustos și aspectuos, acest tort poate înfrumuseța orice masă festivă. Un trio perfect de blaturi pufoase, cremă fină și fructe aromate.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!