Cu siguranță, chifle la fel de foietate ca acestea, nu ați mai gustat!

O rețetă impresionată de chifle foietate, care te cuceresc din prima – mai întâi cu aspectul, apoi cu gustul lor minunat!

INGREDIENTE:

– 600 g de făină;

– 1 ou;

– 30 g de zahăr;

– 4 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui (60 ml);

– 14 g de drojdie proaspătă;

– 1 lingură de oțet;

– esență de vanilie (după gust);

– 260 ml de lapte fierbinte;

Suplimentar:

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

– unt topit (250 g);

– zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

1. Adăugați făina, oul, zahărul tos, uleiul vegetal, drojdia proaspătă (fărâmițată), oțetul și esența de vanilie într-un bol adânc. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unei spatule.

2. După aceasta, încorporați câte puțin lapte fierbinte, frământând aluatul final cu mâinile. La urmă, umeziți-vă mâinile cu ulei vegetal (4 linguri) și mai frământați-l puțin. Acesta trebuie să iasă fin și nelipicios. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați aluatul să dospească până când își va dubla volumul.

3. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru și mai frământați-l puțin. După aceasta, întindeți-l într-un șnur și împărțiți-l în 8 părți egale, modelându-le pe toate în formă de bile.

4. Presărați masa cu făină. Luați câte o bilă de aluat și întindeți-o cu ajutorul sucitorului într-o turtă de formă rotundă. Așezați-le una peste alta pe un tocător presărat cu făină. Aveți grijă să le înfăinați generos pe fiecare, ca să nu se lipească. Acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să se odihnească timp de 10 minute.

5. Ungeți masa cu ulei vegetal. Luați prima turtă și întindeți-o cu degetele într-una mai mare și subțire. Acum, ungeți-o cu unt topit.

6. Luați altă turtă și puneți-o peste aceea întinsă. Întindeți-o peste ea, dându-i diametrul de aceeași mărime. Întindeți astfel încă 2 turte. În final, întindeți-le pe toate 4 împreună încă puțin. Cu celelalte 4 turte rămase, procedați la fel.

7. Tăiați turta obținută în 12 pătrate.

8. Luați câte un pătrat de aluat și rulați-l în formă de rulou, lipindu-i bine marginile. După aceasta, pliați marginile de sus și de jos spre exterior, către mijloc (vedeți în imaginea de mai jos). Puneți-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperiți-le cu un prosop de bucătărie și lăsați-le să se „odihnească” timp de 15 minute.

9. Încingeți o tigaie cu suficient ulei vegetal. Luați câte o chiflă și prăjiți-o pe ambele părți, până când se va rumeni. In timpul prăjirii, stropiți-le permanent cu ulei deasupra, ca să fie mai foietate.

10. Scoateți chiflele pe un tocător și presărați-le cu zahăr pudră. Acum, în sfârșit le puteți savura cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New