„Cu susul în jos” – o metodă care a ajutat multe orhidee! O va ajuta și pe a dvs.!

Pot exista multe motive pentru care o orhidee se ofilește: dăunătorii, putrezirea, udarea excesivă, condițiile neconfortabile, etc. Dacă frunzele și-au pierdut turgescența și rădăcinile au putrezit aproape complet, trebuie să vă salvați floarea înainte de a fi prea târziu! Pentru a face acest lucru, orhideea trebuie dezinfectată și plasată „cu susul în jos” în apă. Apoi își va reveni treptat, își va recăpăta turgescența și îi vor crește rădăcini noi și verzi!

Pasul nr. 1: Dezinfectarea!

La această etapă, trebuie să scoateți orhideea din sol și să inspectați rădăcinile. Îndepărtați fără regret toate rădăcinile uscate și putrezite, folosind o foarfecă ascuțită și dezinfectată.

Pentru a dezinfecta planta, zdrobiți 1 cățel de usturoi, turnați 1 l de apă curată de temperatura camerei peste el, amestecați bine și strecurați soluția. Înmuiați butucul orhideei în această apă pentru 30 de minute. De asemenea, ștergeți frunzele pe ambele părți cu un disc de bumbac înmuiat în apă cu usturoi.

Pasul nr. 2: Metoda „frunzelor în apă”!

Pregătiți o bucată de burete sau alt material spumant. Decupați o gaură pentru orhidee. Într-un vas/pahar înalt, umpleți partea de jos cu puțină apă (aproximativ 1 deget). Așezați orhideea „cu susul în jos”, adică cu frunzele în apă.

Pentru ca orhideea să se mențină, fixați deasupra o bucată de burete. Acoperiți butucul cu un pahar de plastic în care a fost tăiată o gaură pentru aer.

Sfaturi de îngrijire:

1. Așezați orhideea într-un loc luminos, fără curenți de aer sau lumină solară directă.

2. Umeziți butucul la fiecare 3 zile cu apă curată de temperatura camerei, folosind un pulverizator.

3. Urmăriți nivelul apei din pahar și mai adăugați apă dacă este necesar.

Pasul nr. 3: Reanimarea orhideei!

În aproximativ 2-3 luni (în funcție de condițiile de mediu: umiditate, temperatură, lumină), orhideea își va dezvolta treptat rădăcinile. Când acestea vor fi suficient de lungi, puteți transplanta planta într-un ghiveci separat cu scoarță. Încercați această metodă și vă va salva orhideea!

Spor la grădinărit!