„Cuiburi” din carne tocată cu ciuperci Champignon și cașcaval!

Astăzi vrem să vă oferim rețeta unui adevărat deliciu din carne tocată. El poate fi pregătit atât pentru prânz, cât și la cină. Se potrivește excelent cu orice garnitură și va diversifica în mod minunat meniul dumneavoastră!

INGREDIENTE:

-600 g de carne tocată;

-un ou;

-2 cepe;

-250 g de ciuperci Champignon;

-2 linguri de smântână fermentată;

-80 g de cașcaval;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-ulei — pentru prăjit și ungerea tăvii.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți compoziția de carne tocată: puneți carnea tocată (noi am folosit carne de porc și pui), o ceapă tocată foarte mărunt și oul într-un bol adânc. Adăugați sare și piper negru măcinat. Amestecați foarte bine.

2.Pregătiți compoziția de ciuperci: tăiați ciupercile în bucăți destul de mari, iar o ceapă — în jumătăți de semilună.

3.Încingeți o cantitate mică de ulei într-o tigaie. Adăugați ceapa și prăjiți-o până va deveni aurie. Apoi adăugați ciupercile și prăjiți totul până când se va evapora tot lichidul din tigaie, iar ciupercile vor începe să se rumenească.

4.Adăugați sare după gust și smântâna fermentată. Amestecați și înnăbușiți compoziția de ciuperci pe parcursul a încă 2-3 minute.

5.Modelați compoziția de carne tocată sub formă de bile. Puneți-le pe tava unsă cu ulei, după care realizați câte o adâncitură mică în centrul fiecărei bile.

6.Puneți compoziția de ciuperci în „cuiburile” obținute.

7.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți „cuiburile” de carne tocată cu ciuperci pe parcursul a 30 minute.

8.Apoi scoateți-le din cuptor și presărați-le cu cașcavalul ras.

9.Coaceți-le timp de încă 5-7 minute, până când cașcavalul se va topi.

10.Serviți-le cu multă plăcere!

Încercați să pregătiți neapărat acest fel delicios de mâncare! Este unul dintre preferatele noastre și suntem siguri că o să vă placă și vouă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!