Culeg câte 2 găleți de roșii de la o tufă – iată care sunt secretele mele!

Îmi plac soiurile de roșii de talie înaltă. Și iată care sunt trucurile pe care le urmez, pentru a obține o recoltă bogată:

1. Plantez câte două plante împreună, aliniez vârfurile prin unirea tulpinilor. Astfel, acestea se susțin reciproc.

2. Eu plantez roșiile în șanțuri, astfel încât udarea să nu ajungă doar la 3 cm adâncime, ci până la 30 – 35 cm. Astfel, sistemul radicular se va forma la această adâncime și nu va fi expus la temperaturile reci de primăvară și la căldura de vară în stratul superior al solului. Până la urmă, bolile roșiilor sunt provocate în principal de schimbările bruște de temperatură.

3. Las primii 2 copili să crească, apoi îi fixez în pământ pentru a întări sistemul radicular. leg vârfurile acestor copili de cele două tulpini principale și de suport. În acest fel, tufa crește în șase tulpini.

4. În rest, îndepărtez toți copilii – pe o tulpină de roșii pot crește până la 9-10 copili.

Bineînțeles, este foarte importantă și afânarea solului!

1. Primăvara, după ce solul se usucă de la zăpada topită, îl afânăm, semănăm siderate (mai ales ovăz) și îl udăm, dacă primăvara este fără ploaie. În 3 săptămâni, ovăzul crește până 10-15 cm, apoi îl combinăm cu solul. Acum, putem cultiva și răsadurile.

2. Toamna, după recoltare, semănăm în paturi tot ovăz, după care îl săpăm împreună cu solul.

3. În momentul plantării, în fiecare gaură pun coajă de banană, coajă de portocală, coajă de ceapă, coajă de usturoi, o mână de rumeguș mărunțit, coji de ouă și, bineînțeles, 1 pește proaspăt. Cumpăr șprot proaspăt congelat și pun câte un pește în fiecare gaură.

4. Din toamnă, pregătesc un pat cald în seră, turnând o cantitate generoasă de apă peste el de câteva ori. Primăvara, când zăpada abia începe să se topească, montăm o seră pe acest pat. Zăpada se topește repede la soare.

5. Produsele ascunse în acest pat – frunze de flori, cojile de pepeni verzi, crengile, … încep să se descompună, eliberând căldură. De îndată ce vremea permite, ud acest pat din seră cu apă clocotită și semăn semințele în solul cald. Acopăr patul cu folie și închid sera.

6. De asemenea, acopăr sera în sine cu peliculă. Îngrop partea de jos a serei în pământ (pentru a păstra căldura soarelui).

7. Chiar dacă îngheață sau ninge, plantele nu vor îngheța acolo.

8. Plantez răsadurile sub sticle. Dacă este cald și însorit în timpul zilei, deșurubez capacele sticlelor și le înșurubez noaptea înapoi. După ce trec amenințările de îngheț, scot sticlele.

De asemenea, nu trebuie de uitat despre nutriția solului!

1. Eu hrănesc roșiile cu soluție de drojdie (100 g de drojdie proaspătă la 10 l de apă), infuzie de urzică, infuzie de pâine, infuzie de cenușă, infuzie de găinaț de prepeliță sau de pui…

2. Imediat ce răsadurile s-au înfiripat și încep să se „legene”, efectuez prima stropire cu o soluție roz de mangan.

3. După 10 zile, realizez a doua pulverizare cu soluție de acid boric (20 g la 10 l de apă).

4. După alte 10 zile, realizez a treia pulverizare cu soluție de iod (10-15 picături de iod la 10 l de apă).

5. La recoltarea semințelor, tratați-le cu Trichopol pentru a preveni bolile fungice și phytophthora.

Spor la grădinărit!