Cultivarea castraveților — o metodă, care permite obținerea unei recolte de 10 ori mai mari!

Vrem să vă prezentăm o metodă excelentă de plantare și cultivare a castraveților, care permite obținerea unei recolte de 10 ori mai mari. Ca să aplicați această metodă de cultivare, nu aveți nevoie de grădină: puteți să creșteți castraveții pe balcon sau pe verandă. Și chiar dacă aveți grădină, puteți să plantați castraveții în ghivece, ca să-i plasați în zonele lipsite de verdeață pentru a le decora. Încă un avantaj este reprezentat de faptul că tufele de castraveți au nevoie de îngrijiri minime și nici nu trebuie udate în fiecare zi.

AVEȚI NEVOIE DE:

-o găleată cu volumul de minim 10 litri (noi am folosit una de 16 litri);

-un burghiu cu diametrul mic sau un cui mare;

-un mănunchi de buruieni;

-sol obișnuit;

-2-3 lopățele de nisip;

-2-3 lopățele de compost sau bălegar fermentat;

-o sticlă de plastic, cu volumul de 2 litri + un ac de siguranță;

-apă;

-semințe sau un răsad de castraveți;

-o lopățică pentru grădinărit.

Cel mai bine ar fi să alegeți o găleată de plastic, deoarece cele metalice se răcesc mai mult în timpul nopții și, drept consecință, se răcește și substratul din ele. Dacă doriți să folosiți tufele de castraveți în scop decorativ, alegeți o găleată nouă, curată și frumoasă.

MOD DE LUCRU:

1.Realizați cel puțin 10 găuri pe fundul găleții (noi le-am sfredelit cu un burghiu de 8 mm): prin ele va fi drenat excesul de apă din substrat.

2.Îndoiți sau rupeți în bucăți buruienile și puneți-le pe fundul găleții, astfel încât să-i ocupați un sfert din volum. Ele vor reprezenta stratul de drenaj. De asemenea, în timp ce se vor descompune sub sol, buruienile vor elibera căldură și vor îmbogăți solul cu humus și nutrienți. Puteți să folosiți orice buruieni, chiar și cu semințe: ele se vor afla pe fundul găleții și semințele nu vor interfera cu creșterea castraveților.

3.Acoperiți stratul de buruieni cu un strat de 3-5 cm de sol obișnuit.

4.Adăugați 2-3 lopățele de nisip și 2-3 lopățele de compost sau bălegar fermentat în găleată. Apoi acoperiți-le cu un strat de 10 cm de sol. Amestecați. Astfel veți obține un strat gros de sol fertilizat, la care vor ajunge rădăcinile și se vor hrăni foarte bine.

Puteți să amestecați solul cu nisip și bălegar fermentat/compost într-un vas separat, iar apoi să le adăugați în găleata de cultivare.

5.Umpleți găleata cu sol, lăsând aproximativ 3 cm liberi de la marginea ei superioară.

6.După aceasta trebuie să instalați un sistem de irigare cu picătura, deoarece în zilele călduroase substratul din găleată se usucă foarte repede. De aceea, este bine să asigurați o umiditate continuă a solului, fiindcă castraveții o adoră.

Luați o sticlă de plastic, cu volumul de 2 litri. Umpleți-o cu apă și închideți-o bine, ca să nu intre aer în ea. Astfel veți realiza mai ușor orificiile minuscule cu ajutorul acului de siguranță. Având în vedere faptul că sticla se instalează la marginea găleții, iar sămânța/răsadul se plantează în centrul ei, orificiile trebuie să se afle pe fața sticlei, care este orientată spre sămânță/răsad, la aproximativ 3-4 cm de la fundul sticlei și la o distanță de 2.5-3 cm una de alta, la același nivel.

Cât timp sticla este închisă, apa abia se prelinge prin orificiile minuscule. Când sticla este deschisă, aerul începe să pătrundă în interiorul ei, provocând țâșnirea apei.

După ce veți înțepa sticla, îngropați-o până la 5-6 cm în sol (orificiile trebuie să se afle cu 3 cm mai jos de suprafața solului), la marginea găleții, cu orificiile orientate spre centru și capacul închis foarte bine.

Solul va extrage apa, de care are nevoie. Dacă vreți să intensificați irigarea, pur și simplu deschideți capacul sticlei.

7.Realizați o adâncitură în solul din mijlocul găleții și plantați sămânța sau răsadul în ea.

8.Ulterior va trebui să realizați procedurile, pe care le aplicați, când cultivați castraveții în grădină (legare, ciupire, culegerea recoltei).

Această metodă este eficientă și datorită faptului că puteți să adăugați o cantitate mică de îngrășământ în sol, ca să obțineți o recoltă bogată (în loc să fertilizați toată grădina). Deci este destul de economică!

Spor la grădinărit!