Cultivarea cepei fără sol pe un pervaz! Un rezultat uimitor!

Afară este deja toamnă târzie și sărbătorile se apropie cu pași grăbiți. Deci, a sosit momentul să creștem verdeață pufoasă și suculentă pe propriul pervaz. Iar noi vă povestim cu să faceți acest lucru ușor, simplu și compact, pentru ca patul cu multe fire verzi să nu ocupe mult spațiu.

AVEȚI NEVOIE DE:

– cofraj de plastic de sub ouă;

– cofraj de carton de sub ouă;

– cepe;

– substrat care menține umiditatea (substrat de cocos, rumeguș sau pământ din grădină).

PAȘI DE URMAT:

1. Pentru început, tăiați în jumătate cofrajele. Partea superioară va servi drept suport, unde se va acumula umiditatea, iar partea inferioară va fi ghiveci pentru bulbi.

2. Așezați secțiunile de plastic în suportul de plastic, iar secțiunile de hârtie în secțiunile de plastic. Cartonul nu atinge fundul de plastic, deci apa se va acumula în aceste secțiuni.

3. Faceți găuri în fiecare secțiune de plastic, pentru ca apa să se scurgă în suportul de plastic.

4. Umpleți secțiunile cu substrat.

Sfat. Substratul de cocos cel mai bine și cel mai mult timp menține umiditatea.

5. Tăiați partea superioară a cepelor, ca să se trezească mai repede, și le introduceți cu celălalt vârf în substrat, dar nu le adânciți prea tare (rădăcinile vor crește în jos, dar ceapa nu va putrezi).

Sfat. Alegeți cepe de mărimea secțiunilor și aveți grijă să nu fie uscate, putrezite sau deteriorate, deoarece din astfel de material săditor nu puteți obține nimic.

6. După care, udați ceapa din abundență.

După cum v-ați dat seama, cofrajul din carton ajută la menținerea umidității timp de 3-4 zile, deci, nu va fi nevoie să oferiți mare grijă plantației. Urmăriți să nu se usuce solul și admirați creșterea firelor pufoase. În cazul nostru, primele fire au apărut deja în a 4-a zi.

Iar acesta este rezultatul peste 20 de zile:

Obțineți multă ceapă verde, iar patul ocupă foarte puțin loc. Iată de ce, vă recomandăm și dumneavoastră această metodă. Faceți acest lucru acum și la mijlocul lunii decembrie veți savura cea mai gustoasă, aromată și suculentă ceapă verde.

Spor la grădinărit!

New