Cultivarea pepenilor verzi în cuiburi – sfaturi de la grădinarii cu experiență!

Astăzi vă vom explica cum se cultivă pepenii verzi chiar și în acele regiuni și soluri, care nu sunt foarte potrivite pentru acest fruct. Se spune că pepenii verzi ies deosebit de buni atunci când sunt crescuți într-un sol ușor și nisipos, fiind supuși direct la razele soarelui soare. Pe de altă parte, solul negru nu este întotdeauna potrivit pentru această cultură.

În primul rând, pentru că, în anii secetoși, acest sol devine adesea prea dens și dur. Pepenilor verzi nu le place solul dens. Nici măcar udarea frecventă nu ajută în acest caz. Tocmai pentru astfel sau alte grădini nepotrivite și au găsit grădinarii următoarea modalitate de a crește pepenii verzi – în cuiburi. Apropo, strămoșii noștri obișnuiau să cultive și alte legume în cuiburi.

CULTIVAREA ÎN CUIBURI

Cuiburile pentru plantarea pepenilor verzi sunt făcute la începutul sezonului, la o distanță de 1,5 m unul față de celălalt. Dimensiunea fiecărui cuib este de 50x50x40 cm. Solul de la baza lor trebuie să fie afânat până la o adâncime de aproximativ 15 cm.

În cazul vânturilor puternice, vă recomandăm să creați o protecție pentru ei. Pentru a face acest lucru, este necesar ca perimetrul gropii să fie acoperit cu o creangă de copac, la fiecare 10 cm, pe o lungime de 55-60 cm. Ramurile trebuie să iasă deasupra suprafeței gropii, mai ales pe partea în care bate mai des vântul.

Așezați un strat de 10-15 cm de paie la baza cuiburilor și umpleți spațiul dintre crengi și peretele gropii (până la 10 cm) cu ele. Umpleți spațiul rămas cu un amestec de pământ și nisip în părți egale. Solul trebuie apoi compactat și udat cu apă de temperatura camerei (20-23°C). Se recomandă acoperirea gropii cu folie alimentară pentru a permite solului să se încălzească până la o temperatură de 28-29°C.

În colțurile cuiburilor, faceți niște adâncituri mici în sol și semănați câte 4 semințe de pepene verde în fiecare, la o adâncime de 3 cm. Mulciți găurile cu un strat de paie (10 cm). Dacă vremea este rece, acoperiți semințele cu folie. Peste o săptămână și jumătate – două săptămâni, găurile pot fi descoperite, astfel încât semințele încolțite să fie expuse la lumina soarelui.

De îndată ce vremea se va îmbunătăți și zilele se vor încălzi, culturile vor începe să crească rapid. Lăstarii de pepene verde care răsar în această perioadă trebuie poziționați astfel încât să nu se împletească și să nu interfereze cu creșterea celuilalt.

ÎNGRIJIREA

Aplicarea fertilizatorilor în astfel de cuiburi este foarte simplă, precum și udarea. Acest lucru trebuie făcut, de obicei, o dată pe săptămână și o dată la trei zile pe vreme caldă, dar nu mai rar. Apa nu trebuie să fie rece.

Pepenilor verzi nu le place să fie udați în exces; din această cauză, încep să se îmbolnăvească. Astfel, udați cuiburile și nu turnați apa direct la tulpini. Mai bine adăugați niște mulci în jurul tulpinilor, el va reține umiditatea.

Această metodă face posibilă obținerea unei recolte bogate de pepeni dulci și suculenți, chiar și în anii în care luna mai și începutul verii sunt mai reci decât de obicei. Căci solul din cuiburi este ușor și cald, exact așa cum le place pepenilor verzi.

Spor la grădinărit!