Cultivați castraveți, care vor da roadă mult timp!

Spre sfârșitul verii, plantele de castraveți încep să se îngălbenească. Rodirea este în scădere. Grădinarii sunt întristați de recolta mică, ei doresc să-și mai răsfețe familia cu castraveți proaspeți. Dar pentru a fi mulțumiți de cantitatea de castraveți, este suficient să hrăniți planta cu infuzie de coji de ceapă.

Umpleți ¼ de căldare de 10l cu coji de ceapă, apoi înfierbântați apa până la 90°С (nu o fierbeți) și o turnați peste coji, până la marginile căldării. Dați vasul la umbră și îl lăsați pentru 24 de ore.

Conținutul trebuie amestecat constant. De exemplu, mergeți pe cărare, ați văzut căldarea – amestecați. V-ați așezat la umbră să vă odihniți – amestecați. Apoi, stoarceți cojile de ceapă și le adăugați în gropile cu castraveți. 1l de infuzie îl transferați în altă căldare și adăugați apă la temperatura laptelui proaspăt muls. Udați nu doar gropile, dar și tot patul cu plante.

Efectuați această procedură o dată pe săptămână. În plus, infuzia diluată protejează plantele de boli. Dacă ați observat că planta s-a îmbolnăvit, udați-o cu soluție diluată. De asemenea, puteți uda tufele cu infuzie și pentru prevenirea diverselor afecțiuni.

Castraveții au nevoie de umiditate și căldură. Udați plantele numai cu apă caldă. În zilele însorite, vasele cu apă sunt încălzite de soare, iar când este mai posomorât, e nevoie să o încălziți dumneavoastră. Apa rece contribuie la apariția legumelor în formă de cârlig, iar castraveții devin amari.

Pentru a crește umiditatea în sere, puneți recipiente cu apă. Pe vreme toridă, puteți uda potecile dintre paturi. Rădăcinile, care rămân descoperite după irigare, trebuie presărate cu pământ.

Aveți grijă de regimul termic. Nu permiteți ca temperatura să coboare mai jos de 14°С. Dacă indicatorul a scăzut, folosiți încălzitoare. Iar în zilele călduroase, deschideți geamurile și ușile, îndepărtați ramele și folia de pe sere. Mai aproape de toamnă, când nopțile devin răcoroase, întoarceți ramele și folia la locul lor. Peste noapte, geamurile și ușile serelor trebuie să fie închise.

La obținerea unei recolte bune e nevoie să vă gândiți încă când plantați castraveții. Deoarece puteți semăna semințele la interval de 3 săptămâni. După ce unele plante vor înceta să mai rodească, altele vor continua să vă bucure cu castraveți.

Cu ajutorul unor astfel de lucrări simple, obțineți o recoltă bună de castraveți dulci chiar și la mijlocul lunii septembrie.

Spor la grădinărit!