Cultivați castraveții sub formă de brad!

Absolut toți grădinarii plantează castraveți în grădină, însă fiecare o face în felul său, reieșind din condiții, materiale și cunoștințe. Iar acest lucru înseamnă că metode originale și eficiente de cultivare a castraveților au fost inventate o mulțime. Arce, spaliere, butoaie, corturi, pungi de plastic – numai ce nu inventează grădinarii ingenioși. Astăzi, vă propunem să ne amintim o metodă interesantă de plantare a castraveților și anume cultivarea sub formă de brad. În același timp, vom analiza pas cu pas această procedură originală de cultivare.

Trebuie să menționăm că un astfel de pat vertical nu se face întins în lungime, după cum ne-am obișnuit cu toții, ci rotund. De fapt, se obține un pat sub formă de cerc cu diametrul de aproximativ 1,5 m.

1. Pentru început, faceți un pat cald, adică săpați o circumferință de adâncime cât săpați cu lopata și adăugați în șanț iarbă proaspăt cosită sau buruieni din grădină, aproape până la margini, udați patul din abundență și îl presărați cu pământ.

2. Apoi, plantați răsadurile de castraveți la distanțe egale pe patul rotund, păstrând un spațiu între plante de aproximativ 40-50 cm, iar lângă fiecare răsad, înfigeți câte 1 țăruș, ca să nu călcați întâmplător plantele. Pe viitor, de fiecare țăruș veți lega câte o sfoară.

3. Peste 2-3 săptămâni, după ce răsadurile mai cresc puțin și au nevoie să fie legate, înfigeți în mijlocul cercului o țeavă cu lungimea de 3m, astfel încât să fie adâncită în pământ la o distanță de aproximativ 1m, iar la suprafața solului să rămână aproximativ 2m din ea.

4. Pe un pat rotund, noi am plantat 8 răsaduri de castravete. Deci, în partea superioară a țevii, am agățat 8 cârlige, făcute din electrozi.

5. Apoi, înfășurați țărușii de lângă castraveți cu sfoară, o legați, o trageți spre cârlig, o agățați de cârlig, apoi o duceți spre următorul țăruș și o legați de el. Astfel, faceți 4 întinderi pentru 8 castraveți și obțineți o construcție, care semănă cu un brad.

Pe măsură ce castraveții vor crește, cârceii se vor agăța de sfoara întinsă și se vor târî în sus. Nu vă rămâne decât să-i răsuciți în jurul sforii în direcția acelor ceasornicului, adică după soare, respectând mișcarea naturală a plantei.

6. În momentul când castravetele va atinge înălțimea maximă, îi puteți permite să atârne arbitrar în spațiul liber al construcției și să crească în continuare, dar deja în direcția opusă.

Deci, distanța totală între castraveți este de 4m, spațiu suficient pentru creștere. În plus, grădina va fi decorată cu un brad mare de castraveți. Adică, veți îmbina utilul cu plăcutul. Plantele obțin astfel spațiu și iluminare maximă, iar grădinarilor le este foarte ușor să îngrijească patul și să culeagă roada bogată.

Spor la grădinărit!