Cum puteți combina luxul și confortul în bucătărie fără să cheltuiți mulți bani!

Iată 7 sfaturi din partea designerilor cum să combinați luxul și confortul în bucătărie, economisind încelași timp!

1.Plasarea corectă

Planificarea corectă a zonelor bucătăriei reprezintă cheia succesului. Triunghiul de lucru (distanța între plită, chiuvetă și frigider) trebuie să fie cât mai scurt posibil. În plus, designerii deseori respectă regula: frigiderul trebuie localizat la intrare. Dar, există și excepții.

2.Folosiți înălțimea

Opțiunea cea mai rezonabilă este să instalați și să folosiți dulapuri înalte. Și cu cât dulapul este mai înalt, cu atât mai bine. Astfel, puteți umple golurile și ascunde toate ustensilele de bucătărie în spatele ușilor dulapului, eliberând suprafețele de lucru.

3.Nu economisiți pe aceste elemente

Țineți minte: prima impresie a oaspeților, dar și senzația dumneavoastră de confort este asigurată de fațadele dulapurilor, apoi ceea ce vorbește despre bucătărie este șorțul. Nu economisți atunci când alegeți aceste 2 elemente. În plus, anume datorită șorțului puteți oferi încăperii un stil și un farmec deosebit.

4.Detalii mici

Mulți uită de mânerele ușilor și dulapurilor, pe când acestea reprezintă ultimile accente ale interiorului. Astfel de detalii pot face bucătăria elegantă.

5.Iluminarea

Este important să planificați corect iluminarea bucătăriei, acordând o atenție deosebită zonelor de lucru și de luat masa. Trebuie creată un fel de ierarhie vizuală a luminii: una dintre zone trebuie să joace rolul principal, iar restul luminii să fie mai slabă.

6.Pardoseala

Aceeași pardoseală ca în întregul apartament va crea impresia unui spațiu deschis integru. Zona de lucru ar fi mai practic să o acoperiți cu gresie ceramică de 30 cm. Așezați-o în diagonală – acest truc va oferi bucătăriei un aspect luxos.

7.Raționalitate

Este important să înțelegeți că multe lucruri vă pot servi mult timp. Prin urmare, nu ar trebui să economisiți pe robinete, mașină de spălat vase și frigider. Sunt scumpe, în schimb nu va trebui să vă stricați nervii cu reparații și la fiecare 5 ani să cumpărați tehnică nouă.

Nu aglomerați suprafețele de lucru din bucătărie și rafturile cu tot felul de farfurii și aparate de uz casnic – cel mai bine este să le ascundeți în dulapuri. Astfel, această cameră va arăta mai curată și mai spațioasă. Verdeața în ghivece completează perfect și reîmprospătează orice interior. Nu e neapărat să fie plante ornamentale, puteți folosi și ierburile aromatice  – mentă, busuioc, patrunjel …

Așteptăm în comentarii ce trucuri folosiți dumneavoastră pentru un aspect modern și confortabil al bucătăriei.

Mult spor la amenajări!