Cum puteți întrebuința sarea în gospodărie!

Nu este cazul să subestimați acest produs!

Fiind ieftină și absolut inofensivă, sarea ne poate fi utilă în gospodărie. Noi vă prezentăm câteva moduri neobișnuite de utilizare a acesteia în spălare, curățare și igienă personală.

1.Spălați geamurile automobilului și cele din casă

Dizolvați 2 linguri de sare în 3l de apă. Cu această soluție puteți spăla geamurile și chiar să îndepărtați petele persistente de pe mobilă.

2.Spălare ușoară

Pentru a proteja hainele de micșorare și decolorare, adăugați puțină sare în mașina de spălat. Folosind sare și puțină apă puteți îndepărta petele de vin roșu. Amestecul absoarbe vinul, și nu vă rămâne decât să ștergeți hainele cu un șervețel sau o perie.

3.În caz de durere de dinți

Dacă suferiți de durere de dinți, dizolvați puțină sare în apă caldă și clătiți-vă gura. Dar consultați medicul stomatolog înainte de a face această procedură. Dacă nu aveți pastă de dinți la îndemână, o puteți înlocui cu un amestec din cantități egale de sare și bicarbonat de sodiu.

4.Îndepărtează transpirația picioarelor

Puteți face băi cu sare pentru picioare. Pentru aceasta, adăugați 3 linguri de sare și ¼ de săpun de toaletă în 8l de apă. Procedura îndepărtează transpirația picioarelor și mirosul neplăcut, dar poate usca excesiv pielea.

5.Mirosul neplăcut din cuptor

În cuptor persistă mirosul după ce ați pregătit pește? Ce e de făcut? Cum să-l îndepărtați? Vă ajută sarea cu scorțișoară. Presărați puțin amestec în interiorul cuptorului și porniți-l pentru puțin timp. Peste câteva minute, veți observa deja că mirosul dispare.

6.Curățarea argintului și cuprului

Iarăși s-a înnegrit inelul? Amestecați oțet cu sare și frecați obiectele metalice până vor luci. Veți fi uimiți de strălucirea bijuteriilor dumneavoastră.

7.Chiuvetă înfundată

Ca să curățați chiuveta, în special în bucătărie, adăugați sare în scurgere și turnați apă clocotită. Peste câteva secunde, veți vedea că apa curge fără probleme, iar murdăria este îndepărtată.

8.Scrub pentru ten

Amestecați sare gemă cu ulei esențial de levențică. Aplicați compoziția pe față, apoi clătiți cu apă. Este un scrub foarte bun. Uleiul va face pielea fină, iar sarea îi va reda strălucirea și catifelarea.

Ce alte întrebuințări interesante cunoașteți? Așteptăm răspunsurile dumneavoastră în comentarii și nu uitați să distribuiți articolul!