Cum puteți pregăti aluaturile ideale?

Toate gospodinele vor să știe cum să pregătească aluaturile ideale!

Pregătirea unor produse delicioase și aspectuoase de patiserie și cofetărie reprezintă o plăcere disponibilă. Chiar dacă coaceți rar, trebuie să o faceți bine. Sfaturile noastre vă vor ajuta cu siguranță să deveniți maeștri în acest domeniu, iar aspectul și gustul copturilor dumneavoastră vor fi extraordinare.

ALUATUL PENTRU PANDIȘPAN

Dacă albușurile se bat rău, cel mai probabil a nimerit niște gălbenuș în ele. Există un singur mod, prin care puteți îndrepta situația: începeți să bateți alte albușuri, urmărind cu mare grijă procesul de separare a gălbenușurilor. De asemenea, albușurile se vor bate rău, dacă veți adăuga zahărul prea devreme în ele. În acest caz bateți-le pe bain-marie.

Dacă aluatul nu crește bine în cuptor și pandișpanul iese prea dens, există câteva motive pentru aceste eșecuri. Ingredientele mixate prost și adăugarea unei cantități prea mari de făină determină acest rezultat trist. Pe lângă acestea, nu trebuie să lăsați aluatul pentru pandișpan prea mult în bol înainte de coacere. Preîncălziți foarte bine cuptorul înainte de a pune tava cu aluat în el.

Ca să se coacă uniform, pandișpanul trebuie să fie copt la temperatură moderată. Dacă temperatura din cuptor va fi prea mare sau prea mică, coacerea pandișpanului nu va fi reușită — cel mai probabil, veți obține o coptură semi-crudă.

Dacă pandișpanul se scoate greu din tavă, este foarte probabil ca problema să se ascundă în faptul că tava este veche și are o suprafață neregulată. Nu uitați să ungeți bine tava cu unt, după care să o presărați cu făină. De asemenea, dacă aluatul conține prea mult zahăr, pandișpanul se va separa dificil de tavă. Respectați rețetele și veți avea mult mai puține probleme cu copturile.

Dacă pandișpanul s-a lăsat după ce l-ați scos din cuptor, înseamnă că el nu s-a copt suficient. Înainte de a-l scoate din cuptor, verificați-l dacă este gata prin testul cu scobitoarea! De asemenea, pandișpanul se poate lăsa încă în cuptor, dacă temperatura este prea înaltă.

Pentru ca pandișpanul să nu se fărâmițeze, tăiați-l cu un cuțit foarte ascuțit.

Lăsați pandișpanul să se răcească la temperatura camerei și doar după aceasta scoateți-l din tavă. Veți separa mult mai ușor pandișpanul sau blatul din oricare alt aluat de tavă, dacă o veți așeza pe o cârpă umedă după ce o veți scoate din cuptor. Când tava se va răci, preparatul se va separa foarte ușor de ea!

ALUATUL SFĂRÂMICIOS

Dacă aluatul este prea moale, trebuie să mai adăugați făină în el.

Dacă aluatul se împrăștie, există câteva cauze, care ar putea explica acest lucru. Deficitul de unt sau lichid și untul prea rece pot strica aluatul sfărâmicios. Nu uitați să încălziți untul până la temperatura camerei înainte de frământarea aluatului!

Dacă umplutura lichidă (din tarte) nu s-a îngroșat, probabil temperatura de coacere a fost prea joasă, nu ați adăugați suficiente ouă și amidon în ea sau preparatul nu a reușit să se coacă în totalitate.

Dacă temperatura cuptorului va fi prea înaltă, umplutura lichidă (din tarte) se poate coagula.

Dacă biscuiții din aluat nisipos s-au ars, îndepărtați cu grijă stratul de arsură cu ajutorul răzătoarei, iar apoi presărați biscuiții cu zahăr pudră.

Dacă veți păstra tartele pe un platou de ceramică, acoperindu-le cu un prosop de hârtie sau de pânză naturală, ele își vor menține mai mult timp moliciunea și prospețimea.

Tortul sfărâmicios poate fi feliat în mod ideal, dacă, înainte de tăiere, veți încălzi cuțitul, înmuindu-l în apă clocotindă pentru un minut.

Dacă aluatul frământat este prea tare, dar se lipește de mâini, folosiți o sticlă (de vin, spre exemplu) cu apă rece în calitate de sucitor. El se va întinde în mod minunat!

Veți obține o glazură delicioasă pentru biscuiții sfărâmicioși, dacă veți topi ciocolata cu bomboane mentolate, amestecându-le cu câteva linguri de apă sau lapte.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!