Cum puteți să albiți cu ușurință rosturile de pe suprafețele acoperite cu faianță și alte secrete ale curățeniei!

Rosturile de pe suprafețele acoperite cu faianță se murdăresc mai devreme sau mai târziu. Motivele murdăririi sunt diverse: de la depunerile de calcar, umiditate, urmele de grăsime, funingine, mucegai și până la urmele lăsate de soluțiile de spălat, care nu au fost îndepărtate în mod corespunzător. Însă problema albirii rosturilor se rezolvă cu ușurință! Pregătiți de sine stătător, în condiții casnice, un înălbitor minunat pentru aceste spații.

ÎNĂLBITORUL PENTRU ROSTURI

Aveți nevoie de:

-7 pahare de apă;

-½ pahar de bicarbonat de sodiu;

-1/3 pahar de suc de lămâie;

-¼ pahar de oțet.

Mod de preparare și aplicare:

1.Amestecați foarte bine toate ingredientele.

2.Aplicați compoziția obținută pe rosturi (preferabil, purtând mănuși de menaj).

SĂPUNUL DE RUFE

Este un produs natural și ecologic, cu acțiune antibacteriană. Puteți să spălați orice suprafețe (vasele, podeaua, chiuveta, camera de baie etc.) cu soluția de săpun. Săpunul de rufe dezinfectează excelent și omoară microbii. Cumpărați cel mai simplu săpun de rufe: portocaliu, în bucăți mari (nu pe cele albe, contemporane, cu aromă de lămâie — ele nu au proprietăți folositoare). Acest săpun este hipoalergenic și, de aceea, este absolut sigur pentru persoanele, care suferă din cauza alergiilor. Cifra „72%” de pe suprafața sa indică faptul că concentrația acizilor grași din componența lui nu depășește valoarea de 72%. Săpunul de rufe conține multe substanțe alcaline, care îndepărtează rapid și calitativ toată murdăria.

BICARBONATUL DE SODIU (SODA ALIMENTARĂ)

Acest compus poate îndepărta absolut orice depuneri de pe orice suprafață. Bicarbonatul de sodiu nu este toxic și combate excelent murdăria, oferind strălucire suprafețelor. El îndepărtează rapid urmele persistente de ceai/cafea de pe căni. După prelucrarea cu bicarbonat de sodiu toate paharele, cupele și vazele devin strălucitoare. Dizolvați 2 lingurițe de sodă alimentară într-un litru de apă. Înmuiați vasele în soluția obținută pentru o anumită perioadă de timp. Dacă murdăria nu va dispărea, frecați vasele cu un burete înmuiat în bicarbonat de sodiu.

Această substanță curăță foarte bine blaturile din bucătărie, pereții frigiderului și ai cuptorului cu microunde.

Ea îndepărtează rapid porțiunile întunecate de pe tacâmuri.

Amestecați o parte de sodă alimentară, o parte de sare și 2 părți de oțet. Soluție respectivă desfundă scurgerea chiuvetei. Turnați-o în scurgere și lăsați-o să acționeze pe parcursul a 15 minute. Apoi spălați-o cu apă fierbinte. Această procedură va înlătura și mirosurile neplăcute, care provin din scurgere.

Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosul neplăcut din frigider. Este suficient să puneți 3 linguri de sodă alimentară într-un recipient mic și să-l puneți în frigider.

Începeți să spălați gălețile de gunoi de la bucătărie și baie cu bicarbonat de sodiu sau săpun de rufe. Astfel veți obține și curățarea, și dezinfectarea lor.

Adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu în apa din ceainic. Dați-o în clocot. Aceeași manevră este valabilă și pentru mașina de spălat. Adăugați câteva linguri de sodă în sertarul pentru detergent și porniți ciclul de spălare, setând temperatura maximă, fără programul de înmuiere.

OȚETUL DE MASĂ

Este o soluție înălbitoare minunată, care omoară rapid microbii și dizolvă eficient grăsimile. Oțetul este capabil să înlăture mirosurile în timp ce se evaporă.

Dacă veți turna puțin oțet pe o tigaie și o veți pune pe foc mic, toate mirosurile vor dispărea rapid, o dată cu oțetul.

Mirosul neplăcut din cutia de pâine va dispărea, dacă veți șterge pereții ei interni cu un burete înmuiat în oțet.

Grăsimea de pe cratițe și tigăi se spală mai ușor, dacă se adaugă puțin oțet în apă.

Dacă cratița dumneavoastră s-a ars foarte mult, turnați oțet în ea, astfel încât el să acopere complet arsura și lăsați-l să acționeze peste noapte. Dimineața veți îndepărta foarte ușor urmele de arsură cu un burete simplu.

Puteți să folosiți un recipient cu pulverizator doar pentru dizolvarea oțetului în apă. Această soluție se utilizează ușor și este întotdeauna la îndemână.

Cuptorul cu microunde, vasele emailate și aragazul se curăță ușor după ce intră în contact cu oțetul.

De asemenea, puteți să clătiți fructele cu soluție de oțet, ca să le dezinfectați. Această soluție este deosebit de utilă în timpul verii, când riscul infecțiilor intestinale este mai mare.

O atenție deosebită necesită tocătoarele din bucătărie. Nici măcar nu suspicionați cât de mulți microbi se adună în crăpăturile de pe suprafața acestora. Iată de ce trebuie neapărat să le prelucrați cu soluție apoasă de oțet!

Depunerile de calcar din ceainic pot fi îndepărtate ușor cu ajutorul oțetului. Adăugați-l în apă și clocotiți-o.

Amestecând oțetul cu sarea, veți obține un scrub, care curăță excelent fețele externe ale cratițelor murdare.

PRAFUL DE MUȘTAR

Înlocuiește complet soluțiile degresante. Este suficient să presărați o cantitate mică de pulbere de muștar pe o farfurie plină de grăsime (sau alt vas cu urme de grăsime), să adăugați puțină apă caldă și farfuria se va curăța rapid chiar și în apă rece.

SAREA DE LĂMÂIE

Se descurcă în mod minunat cu depunerile calcaroase din mașina de spălat și ceainic.

Spor la treabă!