Cum puteți să curățați și să degresați ușor filtrele de la hotă?

Chiar și în bucătăriile ordonate există lucruri, pe care le privești cu lacrimi în ochi. Totul strălucește: mobila, șorțul, blatul și aragazul. Iar filtrele de la hotă se „etalează” murdare și pline de grăsime. Problema constă în faptul că puține gospodine știu cum trebuie să le abordeze astfel încât să le curățe repede și să uite de ele.

Dar noi am ales 3 metode eficiente și ieftine de curățare și degresare a filtrelor de la hotă. Îmbrăcați-vă mănușile și treceți la treabă!

PRIMA METODĂ

Alegeți o tavă, în care să așezați filtrul. Dacă nu aveți una potrivită, puteți să folosiți o cratiță. În asemenea caz vă veți chinui mai mult, deoarece filtrul va trebui răsucit.

Astfel, turnați apă clocotită în vasul ales. Dizolvați bicarbonat de sodiu în ea, luând în considerație proporția de 5 linguri la 1 litru. Adăugați-l treptat, ca să nu fie foarte efervescent.

Apoi scufundați filtrul în soluția obținută și lăsați-l să se înmoaie pe parcursul a 10-15 minute. Dacă filtrul este foarte murdar, înmuiați-l încă o dată în soluție proaspătă. Puteți să-l clocotiți, dacă nu prezintă elemente de plastic.

Ultima atingere: curățați murdăria cu periuța de dinți sau buretele. Ștergeți filtrul cu soluție de spălat vasele.

A DOUA METODĂ

Înmuiați foarte bine o cârpă în oțet. Ștergeți toate locurile murdare cu ea, oferind o atenție deosebită celor mai vechi pete. Dacă situația este dificilă, lăsați soluția să acționeze pe parcursul a 12 minute, iar dacă nu — până la 7 minute.

Dacă murdăria este proaspătă, cel mai bine ar fi să diluați oțetul cu apă în proporție de 1:2. Iar dacă aceasta este veche, ar fi mai bine să folosiți oțetul concentrat.

Spălați foarte bine oțetul. Săpuniți filtrul cu soluție de spălat vasele și ștergeți-l cu buretele.

A TREIA METODĂ

Curățați 1-2 lămâi de coajă și tăiați-le în jumătăți. Frecați filtrul cu pulpa de lămâie și puneți-l într-o pungă închisă ermetic pentru 5-10 minute. Apoi ștergeți-l cu o cârpă moale și umedă.

Dacă impuritățile sunt persistente, va trebui să repetați procedura de 2-3 ori. După ce veți termina, spălați filtrul ca de obicei.

IMPORTANT

Spălați neapărat hota și filtrele măcar o dată la 2 săptămâni. Astfel veți asigura curățarea calitativă a aerului. Chiar mai mult, veți reduce până la minim riscul de incendiu. Da, grăsimea, care se scurge, este periculoasă.

Distribuiți acest material pe pagina dumneavoastră de Facebook! Odată el vă va ajuta pe dumneavoastră sau pe prietenele voastre!

Spor la treabă!