Cum puteți să înlăturați rugina de pe cuțite? O metodă ecologică, sigură și practic gratuită!

Întotdeauna am fost surprinși de cât de vulnerabile pot fi cuțitele. Se presupune că lama, care poate tăia carnea sau diviza dovleacul în două părți, este protejată de orice tip de uzură!

Dar dacă și în casa voastră, ca în cazul nostru, se mai întâmplă ca cuțitele să fie neglijate, ele pot să se tocească și să ruginească destul de repede. Și, din păcate, rugina este un musafir frecvent în bucătăria noastră. Acest lucru nu este normal, luând în considerație cât de scumpe sunt cuțitele bune!

Rugina apare pe cuțite, când ele sunt lăsate îndelung în chiuveta plină cu apă, trec prin mașina de spălat vase sau nu sunt uscate îndată.

Având în vedere faptul că, de principiu, cuțitele sunt confecționate din oțel, de fiecare dată, când le lăsați în apă mai mult decât este necesar, ele încep să ruginească. Dacă lucrul respectiv este repetat de multe ori, apar aceste pete urâte.

Deși petele de rugină nu sunt deosebit de dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră, veți fi nevoiți să mâncați multă rugină până veți observa consecințele: ea influențează negativ productivitatea cuțitelor și se poate extinde o dată cu trecerea timpului, dacă nu o veți îndepărta.

Nu trebuie să încercați să folosiți soluții deosebit de toxice pentru combaterea ruginii de pe cuțite. Acestea nu sunt sigure, deoarece cuțitele intră în contact cu alimentele.

SUCUL DE LĂMÂIE — SOLUȚIA OPTIMĂ PENTRU CUȚITELE RUGINITE

Pur și simplu tăiați o bucățică de lămâie și frecați lama cuțitului cu ea. După aceasta ștergeți cu grijă lama cu o cârpă moale sau un burete până când petele vor dispărea. Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar, înmuiați lămâia în sare și frecați iarăși lama cu ea. Cum numai petele de rugină vor fi înlăturate, spălați cuțitul cu soluție de spălat vasele și uscați-l îndată.

CUM PUTEȚI SĂ PREVENIȚI APARIȚIA PETELOR DE RUGINĂ DE PE CUȚITE?

1.Întotdeauna curățați cuțitele îndată după utilizarea lor.

2.Ca să obțineți cel mai bun rezultat, spălați cuțitele și uscați-le imediat cu ajutorul unui prosop de bucătărie.

3.Niciodată nu puneți cuțitele în mașina de spălat vasele.

4.Nu înmuiați cuțitele în chiuvetă și nu le lăsați în apă.

Cât timp le spălați corect și le uscați imediat, puteți fi liniștiți. Iar dacă cuțitul dumneavoastră nu se mai lasă curățat, nu poate fi ascuțit sau rugina de pe el nu dispare după frecarea cu lămâie, a sosit momentul să-l aruncați.

Spor la treabă!