Cum puteți să montați plasa anti-țânțari fără ramă pe orice geam termopan?!

Plasele anti-țânțari pot fi găsite în orice supermarket. Măsurați dimensiunile geamurilor și cumpărați cantitatea necesară de plasă. Pe lângă aceasta, aveți nevoie de o șurubelniță obișnuită.

Tăiați o bucată de plasă, orientându-vă după dimensiunea geamului, lăsând câte o rezervă de 3-4 cm la fiecare margine.

După aceasta scoateți cu grijă garnitura de etanșare de pe rama geamului. Agățați-o dintr-o parte cu șurubelnița și scoateți-o treptat din ramă. Nu trageți tare de ea, ca să nu se întindă.

Așezați plasa pe ramă. Dacă dimensiunea ei este suficientă, treceți la următorul pas. Veți fixa acest material protector cu ajutorul garniturii de etanșare.

Trebuie să o introduceți înapoi în ramă împreună cu marginile plasei. Urmăriți neapărat ca ea să se întindă uniform pe toată suprafața geamului.

În colțuri veți avea nevoie de șurubelniță. Cu ajutorul ei veți împinge ușor garnitura de cauciuc în șanțul destinat pentru ea.

Iar mânerul șurubelniței va netezi excelent garnitura, dacă aceasta s-a curbat cumva în timpul montării.

După ce veți fixa complet plasa, cercetați-o cu atenție. Ea nu trebuie să atârne sau să fie întinsă prea tare. Cel mai bine ar fi să corectați deodată toate greșelile.

Drept rezultat, veți obține aceeași protecție împotriva țânțarilor și altor insecte, dar mai simplă și mai ieftină. În doar 15 minute plasa veche poate fi schimbată cu una nouă. Și arată la fel de bine ca plasele cu ramă!

Am apreciat practicitatea acestei metode și probabil o s-o mai aplicăm. O alternativă excelentă pentru plasele cu ramă! Dacă vă place această idee, folosiți-o și scrieți-ne în comentarii despre experiența voastră!

Spor la treabă!

New