Cum puteți să obțineți sucul de Aloe vera în condiții casnice? Trei metode simple și disponibile!

Ca să pregătiți sucul de aloe vera, trebuie să folosiți o plantă cu vârsta mai mare de 3 ani. Frunza trebuie să aibă lungimea de minim 15 cm.

Să știți! Cel mai bine ar fi să tăiați frunzele iarna sau primăvara, iar înainte de aceasta să nu udați planta pe parcursul a 2 săptămâni. Tăiați cu grijă frunzele inferioare, cărnoase (alegeți-le pe cele mai mari) chiar la bază și separați-le de tulpină. Apoi spălați-le foarte bine, uscați-le, înveliți-le într-o pânză groasă și întunecată sau în folie de aluminiu și dați-le la frigider pentru 2 săptămâni.

Există câteva moduri de stoarcere a sucului de aloe vera.

METODA NR. 1

Mărunțiți frunzele și combinați-le cu apă în proporție de 1:3. Puneți-le într-un loc răcoros și întunecos pentru 1.5 ore. Apoi stoarceți sucul și strecurați-l. Soluția obținută nu este potrivită pentru păstrare: ea trebuie preparată chiar înainte de utilizare.

METODA NR. 2

Tăiați frunzele cu cuțitul în cubulețe. Puneți-le pe o bucată de tifon pliată în 3-4 straturi. Stoarceți sucul și strecurați-l prin tifon. Această compoziție poate fi păstrată la frigider.

METODA NR. 3

Mărunțiți frunzele. Treceți-le prin mașina de tocat carne sau pasați-le cu blenderul. Strecurați sucul, folosind o bucată de tifon împăturită în câteva straturi. Păstrați-l într-un loc răcoros și întunecos.

Important! Nu pregătiți o cantitate mare de suc. Având în vedere faptul că este absolut natural, acest produs nu se păstrează îndelung, chiar și la frigider.

Fiți sănătoși!

New