Cum puteți să organizați mini-sere pentru orhidee, pentru ca ele să-și dezvolte rădăcinile?

Dacă aveți o orhidee cu sistemul radicular slab dezvoltat, atunci organizați o mini-seră pentru ea, deoarece umiditatea crescută stimulează creșterea rădăcinilor. Noi vă vom prezenta experiența noastră pe o orhidee, care începuse să se usuce. Am transferat-o din substrat într-o vază mare, transparentă, în care ea și-a recăpătat vitalitatea. Când am plantat-o iarăși într-un ghiveci cu substrat, orhideea a început iarăși să se usuce. De aceea, noi am decis să o lăsăm să se dezvolte în vază, fără substrat: acest lucru a fost pe placul orhideei și, drept mulțumire, ea ne-a oferit un pui, pe care urmează să-l separăm și să-l plantăm în viitorul apropiat.

AVEȚI NEVOIE DE:

-o vază înaltă, transparentă;

-un recipient cu apă stătută, dotat cu pulverizator;

-folie alimentară;

-o stropitoare cu apă caldă (pentru irigarea orhideei după ce va dezvolta rădăcini).

MOD DE LUCRU:

1.Astfel, luați orhideea afectată și, îndepărtându-i rădăcinile neviabile, puneți-o în vaza transparentă.

2.Nu trebuie să turnați apă în recipientul respectiv, ci pur și simplu să stropiți frunzele orhideei cu ea (4-5 pulverizări sunt suficiente).

3.Ca să creați condițiile de seră și să mențineți umiditatea (îndeosebi în prima perioadă, când orhideea nu are rădăcini), acoperiți orificiul vazei cu folie alimentară.

4.Puneți mini-sera rezultată pe un pervaz însorit.

5.Peste 3-4 săptămâni veți observa cum orhideea începe să elibereze rădăcini.

6.După ce rădăcinile ei vor fi dezvoltate, îndepărtați folia de pe suprafața vazei și începeți să udați orhideea. Turnați apă caldă în vază până veți acoperi toate rădăcinile, dar fără să depășiți baza plantei. Lăsați-le să se hidrateze pe parcursul a 30-60 minute, după care vărsați apa din recipient.

7.Irigați orhideea din vază o dată pe săptămână.

8.Atenție! În prima perioadă, cât orhideea este încă plăpândă, nu adăugați îngrășăminte în apa de irigare, deoarece riscați să ardeți rădăcinile fine și să pierdeți întreaga plantă.

Spor la grădinărit!