Cum puteți să prăjiți ficatul în doar 3 minute? Foarte moale și suculent!

Cum puteți să prăjiți ficatul rapid și gustos. Astăzi vă vom prezenta cum puteți să prăjiți ficatul, astfel încât acesta să iasă moale și suculent.

INGREDIENTE:

-ficat;

-ceapă;

-sare;

-făină;

-ulei de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați ceapa și tăiați-o în rondele cu grosimea medie. Cantitatea ei depinde de cantitatea ficatului.

2.Turnați o cantitate medie de ulei într-o tigaie. Răspândiți rondelele de ceapă pe suprafața tigăii (haotic).

3.Apoi încingeți conținutul tigăii și reduceți flacăra, pentru ca ficatul să nu se ardă.

4.Cât timp tigaia se încinge, tăiați ficatul, pe care l-ați spălat foarte bine în prealabil, în fâșii cu grosimea de aproximativ 1 cm. Nu trebuie să-l tăiați în bucăți mari și groase, deoarece acestea nu vor reuși să se prepare și vor rămâne crude. Dacă ficatul conține pelicule și vase sangvine, îndepărtați-le în timpul porționării.

5.Combinați sarea și făina, amestecându-le foarte bine.

6.Apoi tăvăliți foarte bine bucățelele de ficat prin făina sărată, astfel încât să le acoperiți în totalitate.

7.Scuturați excesul de făină și așezați bucățelele de ficat pe rondelele de ceapă din tigaie. Reduceți flacăra până la moderată și, dacă este necesar, mai adăugați ulei.

8.Tot secretul prăjirii constă în faptul că ficatul stă pe „pernița” de ceapă. El nu se arde, se îmbibă cu aburii de la ceapă și devine foarte moale. Cel mai important este să nu-l țineți prea mult pe foc.

9.Peste 1-1.5 minute de prăjire întoarceți bucățelele de ficat pe cealaltă parte. Când ficatul este gata? Atunci când nu se mai observă sânge pe suprafața lui sau la presiune. Mai durează aproximativ un minut.

10.Apoi amestecați totul cu o spatulă, pentru ca ceapa să nu reușească să se ardă.

11.Căliți mâncărica pe parcursul a încă 15-20 secunde, amestecând continuu (astfel ceapa se va prăji pe toate părțile).

Dacă vă îndoiți de gradul de preparare al ficatului, luați o bucățică și tăiați-o. Dacă lipsește sângele, ea este gata!

Dacă considerați că ficatul este mai moale, când este prăjit îndelung, trebuie să știți că această informație este greșită. Cu cât îl prăjiți mai puțin, cu atât el este mai moale!

Dacă doriți să obțineți o cantitate mai mare de sos în timpul prăjirii ficatului, adăugați mai mult ulei. Astfel ficatul va fi mai gras, dar va fi înconjurat de mai mult sos. Totul depinde de gustul fiecăruia dintre voi!

Ficatul prăjit pe „perniță” de ceapă este adorat de toți, chiar și de cei care nu l-au iubit niciodată. El este moale, suculent și fin. Încercați-l neapărat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!